Kreatív kézműves ékszerek – színes ceruzákból

jún 22 • ÖKO-világ • Impress Magazin

Egy cseh designer és ékszerkészítő lány kreatív kézműves ékszereket készít félbe vágott színes ceruzák és ceruzavégek felhasználásával.

A designer Anna Čurlejová sajátos technikát alkalmaz egyedik ékszer-kollekciója megalkotása során. Kézműves ékszerei alapanyagaként különböző színű ceruzákat használ, melyeket méhkaptár szerű vagy sávos elrendezésben illeszt egymáshoz.

11

A ceruzák különböző részeit illeszti egymáshoz

Čurlejová  saját ékszer kollekciójának legnépszerűbb darabjai a szív alakú nyakláncok, a kör alakú medálok és mintás karkötők. A kiegészítők közül pedig nem hiányozhatnak a fülbevalók sem, melyek gombszerű formában illeszkednek a készlet többi darabjához.

12

13

A kis ceruza-ékszerek

Az ékszerek készítése során a ceruzákat mindenféle lehetséges módon felhasználja. Van, hogy a ceruzavégekből készülnek az ékszerek, máskor a ceruzák törzséből vág le hosszabb darabokat és azokat illeszti egymáshoz. A hosszanti részek felhasználása csíkos minták létrehozására alkalmas, a ceruzavégekből pedig méhkaptár szerű minták rajzolódnak ki.

14

15

Az ékszerek legtöbbször változatos motívumokat tartalmaznak, de van, hogy csupán egyetlen szín és egyetlen forma az alkotóelem. Az alkotások felülete átlátszó lakkal van kezelve, mely tartósságot és fényes hatás ad a kis ceruza-ékszereknek.

16

17

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »