Hatalmas megafonok felerősítik a természet hangját

jún 21 • Kult & Art • Impress Magazin

Észt belsőépítész diákok hatalmas akusztikus eszközöket alkottak, melyek belsejében különleges hanghatásként érzékelhető maga a természet.

A gigantikus fából épített megafonok a Pahni Nature Centre tanösvény közelében találhatók Észtországban, melyek belsejében egyedülálló akusztikai élményben lehet része az arra járó kirándulóknak.

Felerősítik a természet hangját

A különleges művészeti és építészeti installációkat az Észt Művészeti Akadémia egyik diákja, Brigit Oigus tervezte, és elhelyezés szempontjából azért esett a választása a Pahni Nature Center egyik tanösvényére, mivel sok diák számára ez az erdő olyan, mint egy szabadtéri osztályterem.

11

Sokan járnak ide meditálni, feltöltődni

Hannes Praks, az akadémia belsőépítészeti tanszékének vezetője azt nyilatkozta, hogy a hatalmas, három méter átmérőjű megafonok egyfajta zenepavilonként fognak működni az erdőben, melynek belsejében megtapasztalható az erdő zenéje. A megafonok belsejében megtapasztalható, ahogy a falevelek susogása, a szél hangja, a madarak csicsergése, a patak csobogás egy gyönyörű szimfóniává alakul.

12

Egyedülálló akusztikai élmény

A három megafon szerkezetet meghatározott távolságban és szögben helyezték el egymáshoz képest, így a rezgések egyedi térhatású hangélményt nyújtanak. A megafonok belsejében, a felerősített hangzásnak köszönhetően közvetlenül át lehet élni a természet nyugtató, békés hatását. A tervező lány Brigit szerint ez a különleges akusztikai élmény közelebb hozza az emberhez a természetet.

13

Az erdő közepén kihelyezett túlméretezett hangszóróknak van egy szimbolikus üzenete is: „Itt az ideje, hogy meghalljuk a természet szavát…”

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »