Fokhagyma kúra – az érszűkület és érelmeszesedés ellenszere

jún 21 • LifeStyle • Impress Magazin

A fokhagyma kúra érszűkület és érelmeszesedés ellen hatásos. 1971-ben, egy UNESCO-expedíció során találtak rá Kínában egy agyagtáblán.

Azóta számtalan nyelvre lefordították és hatékony eleme lett a népi gyógyászatnak. Különlegessége, hogy nem drasztikusan hat (megkockáztatva ezáltal, hogy „takarítás” közben valami felszedett lerakódás elzárjon egy eret!) – hanem szépen fokozatosan tisztítja ki az ereinket.

A szív barátja

A fokhagyma tinktúra képes visszafordítani az érelmeszesedést, de azok számára is ajánlott, akiknél még nem indult el a folyamat csak szeretnék megelőzni a betegség kialakulását. A kúra hatására újra rugalmassá válnak az erek. A fokhagyma kúra illetve a fokhagyma rendszeres fogyasztása az egész szervezet vérkeringését javítja. Értágító hatású, ezért csökkenti a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet és fokozza az artériák falainak rugalmasságát is.

Elkészítése:

30 dkg megtisztított és összezúzott fokhagymát tegyünk bele egy 1 literes befőttesüvegbe, majd öntsük fel 3 dl gyógyszertárban kapható, tiszta (96%-os) alkohollal. Az edényt jól zárjuk le és 10 napig érleljük a fokhagyma tinktúrát. A 10 nap elteltével szűrjük le az oldatot, és a megadott módon kezdjük el a kúrát.

Az alábbi táblázat szerint naponta háromszor, evés előtt – alkalmanként 1-2 korty folyadékba (víz, tea, gyümölcslé) – csepegtetve fogyasszuk.

Nap: reggeli – ebéd – vacsora 
1.nap 1 csepp – 2 csepp – 3 csepp
2.nap 4 csepp – 5 csepp – 6 csepp
3.nap 7 csepp – 8 csepp – 9 csepp
4.nap 10 csepp – 11 csepp – 12 csepp
5.nap 13 csepp – 14 csepp – 15 csepp
6.nap 15 csepp – 14 csepp – 13 csepp
7.nap 12 csepp – 11 csepp – 10 csepp
8.nap 9 csepp – 8 csepp – 7 csepp
9.nap 6 csepp – 5 csepp – 4 csepp
10.nap 3 csepp – 2 csepp – 1 csepp

A 11. naptól 25 cseppet kell fogyasztanunk naponta 3 alkalommal, amíg el nem fogy a maradék.

A kúrát 30 éves kortól 5-6 évente, 55 év felett 3-4 évente javasolt megismételni, így megelőzhetjük az érelmeszesedés kialakulását.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »