A 6 legszebb görög sziget – Görögország gyöngyszemei

jún 25 • Földgömb • Impress Magazin

Görögország megannyi apró szigete a homokos tengerpartokkal, hófehér sziklaszirtekkel és hangulatos kisvárosaival igazi turistaparadicsom.

Korfu

A táj ezüstös olívaligeteivel, cipruszöld színeivel és hullámzó türkizével nyűgözi le az idelátogatókat. A sekély, kavicsos strandokat zölden benőtt hegyek és hófehér sziklák veszik körül. Korfu város óvárosa (Kerkyraként is emlegetik) velencei hangulatával és számos látnivalóival vonzza ide a turistákat.

11korfu

A város csupa ellentmondás, amelyek egyben a múltat és a jelent kötik össze: középkori erődítmények, tarkán díszített lovaskocsik, ízléses üzletek, modern kávézók és ősrégi tavernák bűvölnek el bennünket. Már Sissi hercegnőt is rabul ejtette a sziget szépsége, ezért épült meg itt nyári rezidenciája, az Achillion kastély.

12korfu

Zakynthos – hófehér mészkőszirtek

A Jón-tengerben található Zakynthos az egyik legtöbb természeti szépséggel megáldott görög sziget, ahol rácsodálkozhatunk a monumentális barlangokra, az olajfák illatában úszó hegyekre, a pálmafákkal ölelt apró városokra és a szemet gyönyörködtető azúrkék vízre. Zakynthos a nyugalom szigete, ami remekül reprezentálja a görög életérzést. A hófehér mészkőszirtekkel övezett tengerpartját a világ harmadik legszebb tengerpartjának kiáltottak ki.

66

Kefalónia – Melissani barlang

A földalatti tavat rejtő Melissani-barlang Görögország egyik kis szigetén, Kefalónia keleti részén található. A tóhoz egy földalatti alagúton keresztül lehet eljutni. A mintegy 100 méter hosszú Melissani-barlangot 1951-ben fedezték fel, és 1963-ban nyitotta meg kapuit a turisták előtt. Kefalónia föld alatt rejtőző, azúrkék és türkiz színű barlangi tavát csónakkal körbehajózva is meg kehet csodálni.

33

Thassos – Giola lagúna

A görög- szigetvilág legzöldebb szigeteként tartják számon az Égei-tenger apró szigetét, Thassost. A Giola lagúna egy természetes, sziklába vájt medence a tengerparton. Ez a kis természeti csoda Giolat Astris faluban található, néhány kilométerre Limenáriától a sziget déli részén. A lagúnához gyalog lehet felsétálni, és mélysége akár fejesugráshoz is megfelelő.

44

Santorini

Az Égei-tenger egyik legvarázslatosabb szigete Santorini egy beszakadt vulkán a tenger közepén, egy 400 méter mély belső lagúnával. A sziget egy 3500 évvel ezelőtti irdatlan erejű vulkanikus robbanás nyomait őrzi magán, mely berobbantotta a sziget közepét, egy belső tengert hozva létre.

11santorini

Ennek  a katasztrófának köszönhető egyedülálló természeti adottsága.

12santorini

Rhodos

Rhodos a negyedik legnagyobb görög sziget Kréta, Évia és Leszbosz után, és a Dodekanészosz szigetcsoport legnagyobb tagja. A sziget nevét a rózsa szó ógörög megfelelőjéből vezetik le. Valószínűleg az őshonos, és ma is buján tenyésző gránátalma virágáról kapta ezt a nevet. Rhodos partvonala több mint 200 km hosszú, a nyugati parton szürke homokos, kavicsos strandok a jellemzőek, a keleti parton homokos tengertaprok találhatók a mészkősziklák előtt.

13rodos

Görögország legszebb Meteora-kolostorai

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »