Férfi fürdőnadrág trend 2022 – stílusok és fazonok

aug 15 • LifeStyle • Impress Magazin

A férfi fürdőnadrágok divatja épp úgy ontja az újdonságokat évről évre, mint a női kollekciók. A legnépszerűbb fazon azonban még mindig a beach style.

A női fazonokhoz képest a férfi fürdőnadrágok stílusa jóval egyszerűbben körvonalazható. Itt egy egyszerű úszónadrágról van szó, amely fazont tekintve is maximum háromféle lehet. Sort, boxer, vagy fecske.

Az újítások ebből adódóan elsősorban a mintákat és színvilágot érintik, illetve 2022-ben egy-egy életérzést is tükröznek a férfi strandviseletek. Az egzotikus szigetvilág trópusi hangulata, és a terepszínek épp úgy megjelennek, mint a vicces figurák, valamint a férfi fürdőruhákon ritkán látható virágminták is egyre nagyobb teret kaptak.

A legnépszerűbb fazon a beach style

Az idei évben, épp úgy, ahogy az már az előzőekben is már megszokhattuk, a beach style, vagyis a fürdősort a legnépszerűbb fazon. Kényelmes és stílusos viselet, amely a klasszikus sorthoz hasonlít. Anyagát tekintve azonban gyorsan száradó anyagból készül, könnyű necc béléssel, és ellenálló a sós tengeri, vagy klórozott vízzel, és a napsugarakkal szemben is.

A beach style azért is közkedvelt, mert úszáshoz, strandoláshoz épp úgy megfelelő és kényelmes viselet, mint a vízi vagy vízparti sportoláshoz. Sőt! Még egy nyáresti sétához és kiránduláshoz is sokan választják ezt a viseletet. Ez a fazon egy igazi jolly joker, mert mindenkinek jól áll, és vékonyabb, sportos, illetve túlsúlyos testalkatúak is kényelmesen érezhetik magukat benne.

A kékes árnyalatok és vidám minták

A trendeket nézve a klasszikus egyszínű, a vidám színes, és a különféle mintás darabok is jelen vannak a 2022-es palettán. Színek tekintetében elsősorban a kék különböző árnyalatai, a türkiz, a klasszikus tengeri navy blue, valamint a zöldes-barnás terep színek az uralkodóak. Az újdonságok között pedig trópusi, virágmintás és vicces állatfigurás darabok is szerepelnek.

A bermuda fazonok is visszaköszönnek, amelyek csupán abban különböznek a beach style-tól, hogy hosszabb a száruk. Ez a típus azonban elsősorban a vékonyabb vagy sportos testalkatú férfiaknak áll jól, már csak azért is, mert a derekuk gumis helyett általában fix méretezésű.

Vízi sportokhoz tervezték

A testhez álló, elasztikus anyagból készült boxeralsó fürdőnadrágokat elsősorban vízi sportokhoz tervezték. Az áramvonalas fazon tökéletes választás úszáshoz, kajakozáshoz, búvárkodáshoz vagy szörfözéshez, hiszen semmilyen mértékben nem akadályozza a testmozgást.

Vannak közöttük hosszabb szárú és magasabb derekú fazonok is. Ezek nyújtják a legnagyobb biztonságérzetet az olyan nagyobb sebességgel járó extrém sportokhoz, mint például egy bungee jumping, vagy egy magas szikláról való vízbe ugrás.

Retro vagy új trend?

Érdekes módon évről évre egyre több tengerparti strandon láthatjuk a 90-es évekre jellemző, úgy mond divatja múltnak is tekinthető fecske fürdőruha fazont. Ez a típus sokáig mellőzve volt, és mind a mai napig megosztó hatású.

Mivel azonban rendkívül kényelmes, ezért sok férfi újra felfedezte magának, és mára, elmondhatjuk, hogy újra visszatért a férfi fürdőruha palettára. A fedett sportuszodák világában is egyre dominánsabb szerephez jut, és a tengerparti, tóparti strandokon is egyre népszerűbb. A klasszikus fekete fazonok mellett pedig megjelentek itt is a színes és mintás változatok.

(Fotók: pixabay, freepik)

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »