Feketeretek saláta rokfortmártással

okt 9 • Fűszer • Impress Magazin

A magas C-vitamintartalmú feketeretek igazi immunerősítő saláta. Érdemes a téli időszakban minél többet fogyasztani belőle.

Hozzávalók:

– 300 g feketeretek
– 30 g márványsajt (rokfort)
– 40 g kefir
– Pár csepp citrom leve
– Só,őrölt bors
– Petrezselyemzöld, vagy madársaláta
– Metélőhagyma (snidling)

Elkészítése:

Tisztítsd meg a retket és vágd fel vékony karikákra. Szórd meg sóval és borssal, majd hagyd fél óráig állni.

Közben a márványsajtot villával törd össze, keverd a kefirhez, majd facsarj rá pár csepp citromlét.

Keverd bele a kinyomkodott retket és a petrezselymet, végül díszítsd frissen vágott snidlinggel vagy madársalátával.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »

Impress Magazin
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.