Egy orosz kisfiú menhelyi állatokért fest – csak kutyaeledellel lehet fizetni a képeiért

okt 24 • LifeStyle • Impress Magazin

Egy 9 éves orosz kisfiú háziállatokról fest portrékat, melyekért cserébe kutyaeledelt kér fizetségül a helyi menhely számára.

Nem minden hős hord köpenyt, de a jó cselekedeteik magukért beszélnek. Egy újabb történet annak bizonyítására, hogy még a legkisebbek is képesek megváltoztatni a világot. Néha a gyerekek találnak megoldást olyan problémákra, amelyekben a felnőttek kudarcot vallottak…

Festményeivel segít a gazdátlan állatoknak

Egy 9 éves orosz kisfiú, Pavel Abramov állatokról fest portrékat, és a gazdiktól azonban fizetségül nem pénzt kér. Képeiért csakis kutyaeledelt fogad el, amit a helyi állatmenhelynek adományoz.

A kisfiú, Pavel és édesanyja nagyjából egy évvel ezelőtt indították a menhelyi állatokért való festést, „Kind paintbrush” néven.

Egy orosz kisfiú menhelyi állatokért fest

Miután Pavel elvesztette saját négylábú barátját, egyszercsak érzékennyé vált a kóborkutyák sorsára, és kitalálta, hogy segíteni szeretne nekik. Ekkor döntött úgy, hogy állalteledelért fog festeni.

Egy orosz kisfiú menhelyi állatokért fest

„Mire képes egy kicsi önkéntes?”

A kisfiú anyukája egy közösségi csoportot is létrehozott a „Mire képes egy kicsi önkéntes” néven, amely bebizonyította, hogy egy kisgyerek ötlete és tevékenysége is képes olyan pozitív változást hozni, amelyet sokan követnek.

Pavel háziállatokról készít portrét, általában a gazdik által küldött fényképek alapján. A festés megkezdése előtt megegyeznek abban, hogy a képért cserébe több kilogramm állateledelt fognak adományozni egy helyi menhelynek.

Egy orosz kisfiú menhelyi állatokért fest

Fotót küldenek a boldog gazdik a küldetés teljesítéséről…

Ez az inspiráló társadalmi kezdeményezés már az orosz kisvároson túl is elterjedt. Pavel egész Oroszország területéről, sőt külföldről is kap megrendeléseket olyan háziállat tulajdonosoktól, akik a szívükön viselik az állatok sorsát, és szeretnének rész venni ebben a kedves jótékonysági misszióban.

A gazdik pedig, miután teljesítették a küldetést – vagyis beszerezték és eljuttatták az állateledelt a helyi menhelynek – küldenek egy fotót igazolásképp.

Egy orosz kisfiú menhelyi állatokért fest
Egy orosz kisfiú menhelyi állatokért fest

Pavel a helyi menhely legfiatalabb önkéntese, ahol jelenleg több mint 100 kutya vár gazdára. „A családunk nagyon büszke Pavel csodálatos projektjére” – mondta a kisfiú édesanyja. – Öröm látni, hogy mekkora lelkesedéssel készíti a képeket, és hogy milyen sok embert képes mozgósítani a festményeivel…”

Fazakas Virág

Kutyusoknak olvasnak kisiskolások egy menhelyen – míg ők gyakorolnak, a kutyák megnyugodnak

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »