Nagyszabású jótékonysági koncertet ad a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatóiból álló Medikus Zenekar

okt 23 • Kult & Art • Impress Magazin

Ötödik alkalommal ad jótékonysági koncertet a Medikus Zenekar, ezúttal a Semmelweis Egyetem Kórussal kiegészülve 2023. november 4-én, 19:30 órakor a Zeneakadémián.

A Semmelweis Egyetem szimfonikus zenekara a koncertjegyekből befolyó összeget teljes egészében a Tábitha Háznak, az ország egyetlen dedikált palliatív gyermek hospice ellátást végző intézményének ajánlják fel.

Dubóczky Gergely, a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarának művészeti vezetője és karmestere elmondta, mindig szívesen állnak egy fontos társadalmi ügy mellé, a mostani jótékonysági koncerttel a gyermek hospice ellátást szeretnék támogatni. A Tábitha Ház – az ország egyetlen dedikált palliatív gyermek hospice ellátást végző intézménye – a tartósan otthon gondozott és ápolt, egész napos ellátásra szoruló betegek családjainak nyújt segítséget.

(Medikus Zenekar/ Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem)

Zenélő orvostanhallgatók

A Semmelweis Egyetem kulturális életének 2008 óta meghatározó szereplője a Medikus Zenekar, amelynek művészeti vezetője és karmestere immár 12 éve Dubóczky Gergely. A javarészt szimfonikus felállásban működő együttes tagjai elsősorban a Semmelweis Egyetem jelenlegi és volt hallgatói.

(Medikus Zenekar/ Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem)

Grandiózus koncert a Zeneakadémián

A karmester hangsúlyozta, több hónapja készülnek a november 4-igrandiózus eseményre, hiszen ez lesz az eddigi legnagyobb létszámú koncert a Medikus Zenekar történetében. A 100 tagú Semmelweis Egyetem Kórus mellett közel nyolcvan fős zenekar játszik majd a Zeneakadémián, ahol felcsendül Giuseppe Verdi „Requiem” című műve is.

Dubóczky Gergely szerint nagyon ritka, hogy ilyen magas szintű zenei kultúra kialakulhat az egyetem falai között. „Különleges dolog, hogy egy alapvetően orvosi diszciplínát oktató intézmény ilyen fontosnak tartja és ennyire gondozza a zenét” – fogalmazott, hozzátéve, hogy mindez nem valósulhatna meg az egyetem vezetőségének támogatása nélkül.

A zenekar az elmúlt években több nagysikerű jótékonysági koncertet is adott a Zeneakadémián. Először 2017-ben, akkor a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája javára, 2018-ban a Magyar Gyermekmentő Alapítványt, 2020-ban az egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáját, 2022-ben pedig a Pető András Kar Konduktív Gyakorló Általános Iskolát támogatták a teljes jegybevétellel.

Forrás: Semmelweis Egyetem

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »