A cékla a legjobb vértisztító

okt 6 • LifeStyle • Impress Magazin

Különleges hatóanyagai miatt a céklát már a római civilizációban is használták, mint vértisztító szert.

A cékla serkenti a vérkeringést és akár négyszeresére képes növelni a sejtek oxigénfelvevő képességét. Vértisztító hatása pedig egyrészt magas vastartalmának köszönhető, másrészt abban áll, hogy hatóanyagai képesek megkötni a mérgező fémeket. A cékla ezen kívül erősíti és serkenti a bélrendszert, amely így hatékonyabban távolítja el a salakanyagokat a szervezetből.

Értékes hatóanyagai

A céklában lévő metionin elősegíti a koleszterinszint csökkenését és megtisztítja a szervezetet a természetes melléktermékektől.

111szerkuj

A betain pedig segít a májnak elérni azt az aktivitási szintet, amin a zsírsavakat lebontja. A cékla hatóanyagai csökkentik a szervezetre gyakorolt nyomást, így képessé válik arra, hogy a veszélyesebb mérgek ellen is hatékonyan küzdjön.

Tisztító zöldség koktél

A cékla és a répa leve külön-külön is jótékony hatású, ezért mixelve rendkívül hatékony méregtelenítő ital készíthető belőlük. A sárgarépa az alfa- és béta-karotin nevű antioxidánsok létfontosságú forrása, de képes kipucolni szervezetünkből a nehézfémeket is.

Csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezáltal az erek elzáródásának kockázatát, így járul hozzá az egészséges szívműködéshez.

Hozzávalók:

2-3 sárgarépa
1 cékla
1 alma

Tedd a sárgarépákat, a céklát és az almát egy turmixgépbe és mixeld össze. A cékla-répa koktél különösen jóízű frissen facsart narancs levével ízesítve.

A 10 legjobb méregtelenítő étel – illesszük be a napi étrendbe

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »