Céklaleves feta sajttal
Kuriózumnak tűnhet a rohanós hétköznapokon egy céklaleves, pedig gyorsan és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók (4 személyre):
– 600g cékla felszeletelve
– 500g koktél paradicsom
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 vöröshagyma apróra vágva
– 2 ek kakukkfű
– 2 ek olíva olaj
– 500ml húsleves alaplé
– só és bors
– 125g feta sajt
– 100g natúr yoghurt
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokosra.
Helyezd a cékladarabokat és a koktélparadicsomot tepsibe, majd mehet rá a fokhagyma egészben, a vöröshagyma, a kakukkfű és az olíva olaj.
Süsd 25-30 percig, amíg a cékla megpuhul. Ha elkészült, tedd a sült zöldségeket egy tálba, botmixerrel keverd ki simára, majd a végén add hozzá a fűszereket.
Ha nem lett elég sima a céklaleves, akkor öntsd egy turmixgépbe és turmixold, amíg tökéletesen krémszerű lesz az állaga. Ha nagyon sűrű lett, akkor még egy szitán is átszűrheted a levest.
A tálaláshoz morzsolj a tetejére egy kevés fetasajtot és keverj a tetejére körkörös mozdulattal egy kis joghurtot. Friss kenyérrel vagy kétszersülttel fogyaszd.
Kapcsolódó cikkek
« A cserépkályha reneszánsza (interjú) Ködbe borult Budapest »