Több mint 350 millió fát ültettek el egyetlen nap alatt Etiópiában- új világrekord született

júl 29 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A gigantikus faültetési akcióval Etiópia ellensúlyozni akarja az erdők kivágásának hatásait és a klímaváltozást. Ezzel új világrekord is született.

Az ENSZ adatai szerint a 20. században Etiópia területének még több, mint 35 százalékát borították erők, ez azonban 4 százalékra zsugorodott a 2000-es évekre, írja a BBC news.

Ellensúlyozni szeretnék a fairtások okozta károkat…

A gigantikus faültetési akcióval Etiópia ellensúlyozni akarja az erdők kivágásának hatásait, és a klímaváltozást.

Az Abiy Ahmed kormányfő vezette projekt megvalósításának idejére számos közintézményt és iskolát bezártak, hogy minél többen részt vehessenek a faültetési programban.

A faültetést az országban mintegy 1000 helyszínen végezték. Illetékesek számolták, hogy hány facsemetét ültetnek el.

Getahun Mekuria innovációs és technológiai miniszter szerint a faültetési akció során egy nap alatt 350 millió fát ültettek.

A kormányzati program célja négymilliárd fa ültetése az év végéig

Az Etiópiában a mai napon megvalósult, több mint 350 millió fa elültetésével új világrekord született.

A Guinness rekordok könyvében India tartja az egyetlen nap alatt elültetett fák rekordját több mint 50 millió fával, amelyet 800 ezer önkéntes ültetett el 2016-ban a dél-ázsiai országban.

A zöldésítési projekt keretén belül az állami médiában több promóciós kisfilmet mutattak be, hogy minél több embert faültetésre és a fák gondozására ösztönözzenek.

A nagyszabású faültetési akcióban az ENSZ, az Afrikai Unió és az Etiópiában működő külföldi nagykövetségek munkatársai is részt vettek.

Forrás: BBC news

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »