Gesztenyegolyók kakaóban meghempergetve
A gesztenye nem csak finom, de nagyon egészséges is, számos módon elkészítheted, szervezeted mindenképpen meghálálja.
A gesztenye számos nélkülözhetetlen vitamint tartalmaz, többek között B1, B2, B6, E, és C-vitamint is. Bár kevesen tudják, de C-vitamin tartalma olyan jelentős, hogy fej-fej mellett versenyzik a citrusfélékkel.
A gesztenyének a kalóriaértéke is alacson (219 kcal /10dkg), így a gesztenyegolyók minden szempontból az egészséges édességek közé tartoznak.
Hozzávalók:
– 25 dkg gesztenyemassza
– mandula vagy étcsokoládé (elhagyható)
– Holland kakaópor
Elkészítése:
A gesztenyemasszát olvaszd ki, majd formázz belőle golyókat, és a közepébe tegyél egy fél mandulát vagy egy kocka ércsokoládét. A gesztenyegolyó önmagában is nagyon finom, nem kell feltétlenül csokoládéval vagy mandulával „megtölteni”.
Végül hempergesd meg a golyókat Holland kakaóporban.
Kapcsolódó cikkek
« Mennyi tápanyag vagy kórokozó van az ételekben? – mindent kimutat az új SCiO szenzor Színes krátertó egy afrikai vulkánban »