Zöldséges zabropogós – gluténmentes vegán muffin

márc 9 • Fűszer • Impress Magazin

A zabpehely-muffin rendkívül változatosan, könnyen elkészíthető, és ízlés szerint bármilyen zöldséggel variálható. Salátával tálalva egy tökéletes ebéd.

Hozzávalók: (4 személyre)

– 10 dkg gluténmentes zabpehely
– 2-3 ek gluténmentes zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely)
– 20 dkg zöldség (cukkini, sárgarépa, karfiol, mexikói zöldségkeverék stb.)
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 1 tk sütőpor
– 1/2 tk pirospaprika
– petrezselyem vagy metélőhagyma
– fűszersó

Elkészítése:

Forrázd le a zabpelyhet annyi vízzel, amennyit felvesz, add hozzá a lereszelt zöldségeket, a préselt fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezd. 

A sót, a fűszernövényeket és a szódabikarbónát keverd el a liszttel, majd add hozzá a masszához.

Olajozz ki kókuszolajjal egy 12 db-os muffintepsit, és kanalazd bele a masszát. Ne töltsd meg teljesen, csak háromnegyedig, mert sülés közben a tészta picit megemelkedik.

180 fokos sütőben nagyjából 25 percet kell sütni.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »