Pirítós joghurtos salátával és fűszeres sült padlizsán karikákkal

márc 11 • Fűszer • Impress Magazin

Ez a joghurtos salátás vegetáriánus szendvics sült padlizsánnal lehet egy fenséges reggeli, vagy akár egy könnyű vacsora is.

Hozzávalók (2 személyre)

– 1 kisebb padlizsán, vékony karikákra vágva
– 3-4 ek balzsamecet salátához, + 2 evőkanál a kész szendvicsekhez
– 1 evőkanál olívaolaj
– 1 konzerv csicseriborsó
– 1/2 uborka
– 1/2 csésze koktélparadicsom
– 1/2 édes fehér hagyma
– 1 csésze natúr (növényi) joghurt
– 2-3 evőkanál citromlé
– só, bors, a cayenne-i bors, ízlés szerint
– 4 szelet pirítós

11szerk

Elkészítése:

Keverd össze egy tálban a csicseriborsót és a kockákra vágott zöldségeket, az uborkát, paradicsomot, hagymát, majd öntsd rá a fűszeres joghurtos öntetet. Az öntethez keverd össze a natúr joghurtot a citromlét, és a fűszereket.

A padlizsán szeleteket tedd egy tepsibe, önts rájuk egy kevés balzsamecetet, és süsd őket 30 percig.

Amikor a padlizsánkarikák megsültek, tegyél 1-2 szeletet mindegyik pirítósra, majd mehet rá a joghurtos saláta.

Ízlés szerint a szendvics tetejére még tehetsz egy kevés balzsamecetet.

 

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »