Pirítós joghurtos salátával és fűszeres sült padlizsán karikákkal
Ez a joghurtos salátás vegetáriánus szendvics sült padlizsánnal lehet egy fenséges reggeli, vagy akár egy könnyű vacsora is.
Hozzávalók (2 személyre)
– 1 kisebb padlizsán, vékony karikákra vágva
– 3-4 ek balzsamecet salátához, + 2 evőkanál a kész szendvicsekhez
– 1 evőkanál olívaolaj
– 1 konzerv csicseriborsó
– 1/2 uborka
– 1/2 csésze koktélparadicsom
– 1/2 édes fehér hagyma
– 1 csésze natúr (növényi) joghurt
– 2-3 evőkanál citromlé
– só, bors, a cayenne-i bors, ízlés szerint
– 4 szelet pirítós
Elkészítése:
Keverd össze egy tálban a csicseriborsót és a kockákra vágott zöldségeket, az uborkát, paradicsomot, hagymát, majd öntsd rá a fűszeres joghurtos öntetet. Az öntethez keverd össze a natúr joghurtot a citromlét, és a fűszereket.
A padlizsán szeleteket tedd egy tepsibe, önts rájuk egy kevés balzsamecetet, és süsd őket 30 percig.
Amikor a padlizsánkarikák megsültek, tegyél 1-2 szeletet mindegyik pirítósra, majd mehet rá a joghurtos saláta.
Ízlés szerint a szendvics tetejére még tehetsz egy kevés balzsamecetet.
Kapcsolódó cikkek
« Zöldséges zabropogós – gluténmentes vegán muffin Megnyílt a világ első 100%-osan napenergiával működő luxus üdülője – a Maldív-szigeteken »