Viseld magadon a természetet – botanikus ékszerek

aug 4 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A szárított virágokból készült kézműves karkötők igazi öko-ékszerek. „Viseld magadon a természetet”, mondja Sarah Smith az alkotó.

A ModernFlowerChild művésznévet viselő Sarah Smith gyönyörű természet ihlette kézműves ékszereket készít szárított virágokból. Ékszerei által egy kicsit magunkkal vihetjük a természetet minden alkalommal.

Szárított virág kollekció

Alkotásait botanikus ékszereknek hívja, hiszen mindegyik egy virágokból, kérgekből, levelekből álló kompozíció. Nőies és dekoratív kollekciója számos egyedi darabot tartalmaz. Nincs két egyforma darab, mindegyik egyedi alkotás.

11

Sarah legalább 2-3 hetet tölt el egy karkötő megalkotásával. Aprólékosan megtervezi a kompozíciót, majd kiválogatja hozzá a legszebb virágokat, végül gyantaformába önti, így készül el a végleges forma.

33

 

A karkötőkben rusztikus fakérgek, virágszirmok, levelek, füvek alkotják a díszítőelemeket. Az átlátszó gyantaformában dekoratív látványt nyújtanak a szárított virágokból készült kompozíciók.

012

Mivel kézzel készített ékszerekről van szó, Sarah a weboldalán is hangsúlyozza, hogy egyik karkötő sem tökéletes. Apró buborékok kerülhetnek a gyantaformába, némelyiken kis sérülés is található, ha közelebbről megnézzük.

011

Egy kézműves terméket nem szabad összehasonlítani a sorozatgyártásban készült ékszerekkel, emlékeztet az alkotó. Soha nem készül belőle két egyforma és az apró hibák is hozzátartoznak. Az értékét pont az adja, hogy egyedi, kézzel készített és személyes.22

 

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »