Virtuálisan is hajózhatóvá vált a Duna

márc 31 • LifeStyle • Impress Magazin

A Google Street View alkalmazásba bekerültek a Budapestről, valamint más folyóparti látványosságokról és tájakról készült panorámaképek is.

A Street View segítségével a már virtuálisan bejárható városok, falvak, történelmi, természeti és kulturális kincsek mellett újabb nézőpontból is megcsodálhatja bárki a Duna menti városokat, tájakat.

Ez volt az első olyan folyami Street View fotózás, amely egyszerre hat országot is érintett. A különleges helyek fotózásánál használt, általában hátizsákra szerelt, 15 objektívből épített speciális kamerát ezúttal egy turistákat szállító hajó tetőteraszára erősítették.

A Dunakanyar is bebarangolható

A három Duna menti főváros – Pozsony, Belgrád és Budapest – mellett az alkalmazás segítségével többek között a Dunakanyart, valamint Mohács környékének folyószakaszait is bebarangolhatják az internetezők. A fotózás egyik különlegessége, hogy ahol a fényviszonyok engedték, például több budapesti látványosság esetében, éjszakai felvételek is készültek a nappali fotók mellett.

Nem ez volt az első Street View folyami fotózás, korábban hasonló felvételek készültek a Temze, az Amazonas és a Colorado-folyó egyes szakaszairól is. Az alkalmazást a Google Térképre, vagy a különleges helyszíneket bemutató Google Térkép Képek szolgáltatásokra kattintva érhető el.

Zentai Bogi
fotó: Mészöly Tamás

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »