Virtuális erdők híres műemlékeken

jún 22 • LifeStyle • Impress Magazin

A Párizsban megrendezésre kerülő 21. Éghajlat-változási konferencián fognak megjelenni a virtuális erdők a párizsi műemlékeken 2015 decemberében.

A belga művész, Neziha Mestaoui virtuális erdők projektje kifejezetten a éghajlat-változási klímakonferenciára készül. Híres párizsi műemlékeket választott ki, melyekre élőben lesz kivetítve a digitális természet, melynek érdekessége, hogy a fák növekedése az emberek szívdobbanásaival lesznek összekapcsolva.

A szívdobbanásra növekedő virtuális növények

A „One beat one tree” környezetvédelmi installáció, mintegy hídként köti össze a virtuális és a való világot, a technológiát és a természetet, valamint a vizuális érzékelés látható és láthatatlan dimenzióit. A konferencia ideje alatt a nézők is lehetőséget kapnak arra, hogy maguk is alkossanak egy digitális fát, és végigkövessék, ahogy a saját szívdobbanásuk ritmusára növekszik a fa.

11

A digitális fákat a valóságban is elültetik

Egy okostelefonra letölthető alkalmazás érzékeli a tulajdonosa szívdobbanásait, a műemlékekre vetített virtuális növények növekedését pedig szinkronba hozza az alkotó szívdobbanásaival. A résztvevők által alkotott digitális fákat a konferencia után a valóságban is elültetik Európában, Latin-Amerikában, Afrikában, vagy Ázsiában. A projekthez más városok is csatlakozhatnak saját híres műemlékeikre vetített virtuális erdőkkel.

22

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »