Guinness-rekord lett a szerencsi Mikulás szán – a 41 világító rénszarvassal

nov 26 • LifeStyle • Impress Magazin

A világon egyedülálló világító Mikulás szán várja Szerencsen az adventi időszakban az idelátogatókat, amely Guinness-rekord is lett.

A Mikulás leghosszabb szánját csodálhatják meg a Szerencsre látogatók a Világörökségi és Turisztikai Fogadóépület mellett, adta hírül a szerencshirek.hu.

Fénylő Mikulás szán 41 világító rénszarvassal

A karácsonyi hangulathoz már szinte elválaszthatatlanul hozzá tartozik a fénydekoráció, melynek elsősorban Amerikában van nagy hagyománya, de hazánkban is egyre jobban terjed ez a szokás.

A szerencsi fénylő Mikulás szán az idei karácsony első különleges látványossága, amely világviszonylatban is egyedülálló.

Világító Mikulás szán Szerencsen

A világító Mikulás szánt Kretovics István, helyi vállalkozó alkotta meg a 41 rénszarvassal, szánnal, utánfutóval és krampuszokkal, valamint különböző téli motívumokkal.

A látványos fogatot közel 96 437 led világítja meg, amely csodálatos látványt nyújt sötétedés után.

Világító Mikulás szán Szerencsen

A világ leghosszabb Mikulás szánja

Maga a szán 56 méter hosszú, az előtte sorakozó rénszarvasok pedig egyenként 2,5 méter magasak, melyre a gyerekek még fel is ülhetnek.

Az alkotásnak sikerült bejutni a Guinness-rekordok közé, melyet közjegyző hitelesített is. A világ leghosszabb, világító szarvasfigurákból összeállított karácsonyi fogata 2019. november 16-án került bemutatásra Szerencsen.

A szerencsi csodaszán és a rénszarvasok fényei 16 és 22 óra között világítanak.

Világító Mikulás szán Szerencsen

„A Guinnes-rekord méretű fogat november 20-ig volt látható a Világörökségi Kapuzat és Turisztikai Fogadóépület mellett. Jelenleg 9 szarvas valamint a Mikulás és barátai alkotják a téli csodaparkot, ami az adventi hétvégék alkalmával kiegészül egy-egy új elemmel. Egészen újévig látható az alkotás változó formában” – mondta Varga Eszter Anna az Impress magazin megkeresésére.

Képek: MTI/Vajda János

Környezetbarát karácsonyfák- a fenyőerdők védelmében

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »