Csicseriborsó tikka masala – indiai ragu magyaros változatban

nov 25 • Fűszer • Impress Magazin

A csicseriborsó ragu egy egészséges, laktató és nagyon finom indiai étel, melyet hagyományos indiai vagy akár magyaros fűszerezéssel is elkészíthetünk.  

A csicseriborsó Indiában, Marokkóban, Dél-Amerikában és Afrika számos országában közkedvelt hüvelyes. Érdemes beilleszteni az étrendünkbe, mert sok tápanyagot tartalmaz, – többek között magas a vas, folsav és fehérjetartalma – és könnyeben emészthető, mint a bab vagy a lencse.

20 perc alatt kész – egészséges és finom

A csicseriborsó ragu nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Tápláló, egészséges és finom.

Hozzávalók:

– Egy konzerv csicseriborsó
– Magyaros változathoz: só, pirospaprika, 1 ek olívaolaj
– Indiai változathoz: só, 1 ek olívaolaj, ½ tk garam masala, ½ ek chili por,

A szószhoz:

– 1 kis fej hagyma
– 4 kisebb paradicsom
– 2 gerezd fokhagyma
– 10 dkg kesudió (lehet natúr vagy pörkölt is)
– 2 tk olívaolaj
– só

Csicseriborsó tikka masala – az indiai ragu magyaros változatban

Elkészítése:

1.Tegyük egy tálba a lecsöpögtetett csicseriborsót. Locsoljuk meg kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal, sózzuk meg, majd ízlés szerint – indiai vagy magyaros fűszerekkel – fűszerezzük.

2. A hagyományos indiai tikka masala őrölt gyömbérrel, fokhagymaporral, garam masala fűszerrel és egy kevés chilivel készül. Ha magyaros ízvilágra vágyunk, akkor elég pirospaprikával és sóval megszórni a csicseriborsót.

3. Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokosra, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 percig süssük a fűszeres csicseriborsót.

4. A szósz elkészítéséhez egy kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát (2-3 percig), majd tegyük hozzá a felszeletelt paradicsomot és a kesudiót. Sózzuk meg, és folyamatos kevergetés mellett pároljuk 10-15 percig, amíg a hagyma teljesen megfonnyad, a paradicsom pedig mártás állagú lesz.

6. Ha megsült, öntsük az egészet egy turmixgépbe, és egy kevés víz hozzáadásával turmixoljuk krémesre. Öntsük a szószt a sült csicseriborsókra és tálaljuk rizzsel, vagy bármilyen körettel.

Csicseriborsó tikka masala – az indiai ragu magyaros változatban

Fotó: watchwhatueat.com

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »