Környezetbarát karácsonyfák- a fenyőerdők védelmében

dec 11 • ÖKO-világ • Impress Magazin

Az élő karácsonyfa-állítás nem egy régi (igazi) hagyomány, csupán a 19. századtól létezik hazánkban. Érdemes lenne környezetbarát megoldást találni helyette. Íme, néhány kreatív ötlet.

Vintage karácsonyfa variációk

A vintage hangulat mindig egy kissé költői, művészi, natúr. A könyvlapokból készített karácsonyfa tetején csillag helyett egy üres képkeret áll, a fa törzse pedig zsinórból készült. Ehhez a stílushoz díszek nem is kellenek. A faágakból kreált karácsonyfa apró lógó díszei köré azonban még izzókat is tekerhetsz, melyek gondoskodnak a megfelelő hangulatvilágításról.

44

Pom-pom és patchwork

A zöld anyagból varrt fenyőfa arany szegéllyel és arany csillaggal a tetején tökéletesen visszaadja az igazi karácsonyfa hangulatát. A színes pom-pom labda karácsonyfa sziluett pedig már egy vidámabb verzió, mely inkább csak egy szimbolikus jelkép.

11

Tűlevelek papírból és egy világító sziluett

Mire képes egyetlen karácsonyfa izzó? A fenyőfa alakzatban kifeszített izzók akár egy komplett karácsonyfát is helyettesíthetnek, bár szintén csak sziluettként jelenítik meg a hagyományos karácsonyfát. A papír tűlevelekből készült fenyőfa, szintén egy kreatív ötlet, melyet ragasztásos technikával lehet elkészíteni, szintén házilag.

22

Vidám karácsonyfa papírgurigákból…

A papírgurigákból összeragasztott karácsonyfa első hallásra nem tűnik épp a legünnepélyesebb megoldásnak, azonban, ha az üres karikákba színes gömböket és díszeket teszel, máris egy nagyon vidám kompozíció tárul a szemed elé. Akár illatos portpuurrit is helyezhetsz a különböző méretű karikák belsejébe.

55

A fenyőket már csak azért is érdemes lenne óvni, mert egy új kutatás szerint a fenyők illata ellensúlyozza a globális felmelegedést.

(Fotók: pinterest)

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »