HIRDETÉS

Vietnám új hídja olyan, mint egy Gyűrűk ura díszlet

jan 29 • Földgömb • Impress Magazin

Vietnám legújabb turistalátványossága a hatalmas kőkezek között átívelő Aranyhíd, amely olyan látványt nyújt, mintha a Gyűrűk ura egyik díszlete lenne.

A Ba Na-hegység 1400 méter magas hegycsúcsai között épült híd Da Nang városában található, és gyönyörű panorámás kilátást nyújt a környező tájra.

1400 méteres hegyek között

A különleges design híd tervezésének és megépítésének nem titkolt célja a turistacsalogatás, hogy fellendítse Vietnám turizmusát.

Két óriási kéz tartja

Az új gyalogos híd legnagyobb látványeleme a két hatalmas kéz, amelyek között átível a híd.

Az óriás kezek teljesen úgy néznek ki, mintha kőből faragták volna ki őket, de a hidat tervező építész cég, a TA Landscape Architecture elárulta, hogy bár teljesen élethűnek tűnnek, a két kezet nem kőből faragták ki. Valójában acélháló borítja őket, ami egy üvegszálas bevonatot kapott, és erre jött a kőhatású design.

Különleges design – egyedülálló a világon

A mindössze 150 méter hosszú félköríves hidat lila színű virágok szegélyezik, melyek még jobban kiemelik a híd arany színét.

Új turistalátványosság Vietnámban

A turisták előtt júniusban megnyitott Aranyhíd körülbelül egy év alatt épült meg. Az új turistalátványosság egy turizmust fellendítő projekt részeként épült meg, melynek célja, hogy évente legalább másfél millió turistát vonzzon a környékre. A híd valóban egyedi lett, sehol máshol nem épült még ilyen a világon.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »