Űrautót tervez a Ferrari?

máj 18 • LifeStyle • Impress Magazin

A Ferrari vezető tervezője Flavio Mazoni kezei közül ezúttal nem egy újabb verseny- vagy sportautó tervei kerültek ki, hanem egy futurisztikus űrjárgányé.

A Ferrari formatervezőjének koncepciói legtöbb esetben megvalósítható tervrajzok szoktak lenni, mint például a „Laferrari” sportautó, vagy az „FXX K” versenyautó.

Határ a csillagos ég…

Ezek a Mazoni által megálmodott, általában korlátozott gyártású modellek mindig tartalmaznak valamilyen új vezetéstechnikai megoldást, melyek garantálják a megalkuvást nem ismerő „Ferrari” vezetési élményt, ugyanakkor szoros kapcsolatban állnak az olasz autómárka hagyományaival is. A kreatív tervező azonban ezúttal teljesen új vizekre evezett…

11

Sci-fi vagy valóság?

A tervek valóban új dimenzióba vezetnek, az új modell ugyanis nemcsak a földfelszínt hagyja el, hanem egészen a földönkívüli területekre visz. Flavio új tervéről azt nyilatkozta, hogy már régóta álmodozott arról, hogy egy olyan autót tervez, mely tud repülni, mivel a földön egyre kevesebb és kevesebb hely áll rendelkezésre.

22

A kis repülő űrautó technikai megoldásairól nem adtak hírt, a képek egyelőre csupán látványtervek, talán csak hobbiból rajzolt vázlatok. Minden esetre ezek a nyilvánosságra hozott tervrajzok egy kis bepillantást nyújthatnak a világnak arról, hogy a Ferrari milyen új irányba akar a jövőben mozdulni…

33

 Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »