Új találmány a feltekerhető napelemes töltő – elfér egy zsebben

aug 10 • ÖKO-világ • Impress Magazin

Új találmány a feltekerhető ultra vékony napelemes töltő, mellyel 2-3 óra alatt feltölthető egy okostelefon, kamera vagy fényképezőgép.

Napelemes mobiltöltő fejlesztésével már több éve foglalkoznak a cégek, néhány darab már piacon is van, a legérdekesebb újdonság azonban egy dán startup cég ötlete, a feltekerhető ultra vékony töltő, mely elfér egy zsebben.

Töltődj a szabadban

Az ultra könnyű tekercs bárhol szétnyitható ahol van egy kis napsütés, és máris tölthető vele az okostelefon. A napelemes töltő USB-n keresztül csatlakoztatható a mobiltelefonhoz.

11

Pár óra alatt feltöltődik a napon

A feltekerhető napelemes töltő a „heli-on kapszula” nevet kapta, utalva a formatervezésre. A kapszula belsejében található a kihúzható napelemes lemez, és egy akkumulátor, mely tárolja az energiát. A töltő maga pár óra alatt feltölthető a szabadban, és a csatlakozón keresztül a mobiltelefon is. Átlagosan 2-3 óra alatt teljesen feltölt egy az okostelefont. A töltő aktuális feltöltöttségét egy LED-es kijelző mutatja.

22

Az ultravékony napelemes mobiltelefon töltő a tervek szerint 2016 év végén lesz elérhető, a dán fiatalokból álló tervező csapat tagjai jelenleg támogatókat keresnek a gyártás finanszírozásához.

33

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »