Óriási fa köré épült egy napelemes ökoház a Kazahsztáni hegyekben

aug 9 • Enteriőr, LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

A Kazahsztáni hegyekben, egy erdő közepén található ökoház érdekessége, hogy a fa kivágása helyett az élő fa köré építették a házat.

Az átlátszó üvegházat az A. Maslow Design stúdió tervezte, mely egy gyerekkori álom megvalósulása.

Fa köré is lehet házat építeni

A henger alakú fa közepén egy hatalmas fa él, amely az egymás fölött lévő szobák mindegyikét szervesen összeköti egymással. A koncepció lényege, hogy házépítéshez egyetlen egy fát sem kell kivágni, köré is lehet építeni otthont.

011

Beleolvad a környezetbe

Ez az átlátszó otthon teljesen beleolvad a környezetbe, tökéletes hely az elmélkedésre, kikapcsolódásra, pihenésre. A házat egy 38 éves üzletember megbízására tervezte az építész stúdió. Olyan hétvégi házat szeretett volna a hegyek között, amely lehetővé teszi számára a tökéletes kikapcsolódást. Ahol feltöltődhet és kipihenheti a városi élet stresszes hétköznapjait.

Távol a civilizáció zajától…

A ház tulajdonosa olyan természetközeli környezetben szeretne élni, amely lehetővé teszi számára a szellemi fejlődést és a kreativitás kibontakozását.

012
013

Napelemes tető, vízgyűjtő rendszer

Az önellátó ökoházat úgy tervezték, hogy a semmi közepén, távol a civilizációtól, minden kényelmi funkciónak megfeleljen. Az üvegház tetejét éppen ezért napelemek borítják, ami biztosítja a ház áramellátását, az alagsorban pedig egy esővízgyűjtő rendszer gyűjti, tárolja esővizet.

014
015

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »