A „Föld őslakosai” graffiti a 2016-os riói olimpián

aug 8 • Kult & Art • Impress Magazin

A világ legnagyobb utcafestménye lett az etnikumokat árbázoló graffiti, melyet a 2016-os olimpiára festett meg egy brazil street art művész a Föld őslakosai világnapja alkalmából.

A 3000 négyzetméteres etnikumokat ábrázoló utcafestménynek a világrekordon kívül más apropója is van, ugyanis épp az olimpiai játékok második napján, augusztus 9-én van a Föld őslakosainak világnapja, melynek célja, hogy előmozdítsa és védje a világ őslakos népeinek jogait.

01

Aug 9. – a Föld őslakosainak világnapja

A hatalmas, 3000 négyzetméteres graffiti az 5 földrész különböző népcsoportjainak jellegzetes vonásait mutatja be. Eduardo Kobra, a brazil street art művész az öt kontinens különböző népcsoportjai közül választotta ki az etnikumokat, és azért öt arcot festett meg, hogy alkotása kapcsolódjon a 2016-os olimpiai játékokhoz, az olimpia öt karikájához.

02

03

2 hónapig készült…

A figyelemfelkeltő alkotás 2 hónapig készült, úgy, hogy a brazil graffiti művész minden nap 12 órán át festett. Ez a falfestmény, mely Rio egyik leromlott kerületében díszít egy romos falat, a világ legnagyobb graffitije lett, melyet egy ember készített.

04

Üzenet a világnak

Kobra egyedi graffiti stílusban festette meg az őslakos világot élénk színekkel és steppelt geometriai formákkal. Képei élethű ábrázolások, mintha hatalmas freskók lennének. Kobra ezzel a figyelemfelkeltő alkotással, az etnikumok bemutatásával azt szeretné üzenni a világnak, hogy mindnyájan egyek vagyunk…

05

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »