Mennyi tápanyag vagy kórokozó van az ételekben? Mindent kimutat az új Scio szenzor

ápr 9 • LifeStyle • Impress Magazin

Az új Scio szenzorral 5 másodpercen belül megtudhatjuk, hogy egy adott élelmiszer, kozmetikum, vagy gyógyszer milyen hatóanyagokat, vagy kórokozókat tartalmaz.

Az új SCIO szenzor mobil változata a H2 applikáció, amellyel bárki azonnal letöltheti egy bevásárlóközpontban, hogy az adott élelmiszer mennyi tápanyagot tartalmaz, illetve, milyen allergének vagy kórokozók találhatók benne.

Valós információk 5 másodpercen belül

Az új SCIO szenzor alapja a fizikai rezgések alapján működő anyagelemzés. Minden egyes molekulának saját rezgése van, ezek alapján azonosítja be a különböző élelmiszerek, kozmetikumok, táplálékkiegészítők vagy akár gyógyszerek hatóanyagait. Az applikáció használatával minden egészségre káros összetevő és allergén anyag kiszűrhető lesz, mely az ételekbe, vagy akár a kozmetikai szerekbe kerülnek.

000

A technológia a fogyasztókat segíti abban, hogy a gyártók ne tudjanak többé becsapni bennünket a feltüntetett tápanyagokkal, melyek valójában nem is kerültek az adott termékbe, vagy épp ellenkezőleg, benne vannak, de nem informálnak bennünket róla.12

Tápanyagok, allergének, kórokozók…

Az új applikáció célja, hogy a felhasználók valós információkhoz jussanak az adott zöldség, gyümölcs vagy bármilyen készétellel kapcsolatosan, melyet szeretnének megvásárolni. Használatával pontos képet kaphatunk arról, hogy mi kerül az asztalunkra. A SCiO érzékelővel megvilágított élelmiszerek, vagy anyagok tápanyagtartalmáról, illetve a bennük található káros anyagokról egy alkalmazás segítségével 5 másodpercen belül megjelennek az adatok az okostelefonunk kijelzőjén.

Az első okostelefonra letölthető H2 applikáció a terv szerint 2017 közepén kerül piacra Kínában, és az év végén lesz elérhető a világ többi országában.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »