Természet alkotta szikladóm a portugál tengerparton

ápr 4 • Földgömb • Impress Magazin

Algarve a legfestőibb portugál tartomány, ahol hatalmas sziklakapuk, zegzugos öblök és különleges sziklaformációk követik egymást az óceán partján.

Algarve Portugália legdélibb tartománya, ahol megkapó sziklaformációk sora kápráztatja el az idelátogatókat. Zegzugos, sziklákkal szabdalt strandok és öblök sokaságából lehet válogatni.

A tengerre nyíló szikladóm

Portugália déli partszakaszának egyik legismertebb öble a Bengali Beach, ahol egy hatalmas, tengerre nyíló szikladóm áll a parton. A barlang tetején a Római Pantheonhoz hasonlóan egy kis kör alakú nyílás található, melyen keresztül bejut a fény a barlangi járatokba, és az egész teret átjárja a napfény. A szikladómnak még tengerre nyíló kapuja is van, ahol csodaszép kilátás fogad.

 22

Algarve összes partszakasza hasonlóan szép, sziklákkal szabdalt vidék, ahol homokos és kavicsos tengerpartok is találhatók. Sokak szerint Algarve egy külön világ Portugálián belül. Más ritmusa van az életnek, mint a kontinens többi régiójában.

03

Algarve volt a legtovább a mórok befolyása alatt, éppen ezért mind a mai napig érezhető ennek a hatása. A környéken jellegzetes hófehér házak csipkézett kémények láthatók.

 szerklead011

A hatalmas sziklakapuk vidéke

Algarve 150 kilométer hosszan elnyúló partszakaszán nincsenek fizetős strandok. A zegzugos öblök, barlangokat rejtő sziklás partok, a lagúnás, homokos tengerpartok mind szabad strandok.

1111

A partról gyönyörű látvány nyílik az egymásba fonódó, hatalmas csipkézett sziklakapukra, a tengerben sorakozó különleges sziklaképződményekre és az öblökben cikázó hajókra.

33

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »