Megkezdődött a gyönyörű cseresznyevirágzás Japánban

ápr 1 • LifeStyle • Impress Magazin

Idén a szokásosnál hozzávetőleg öt nappal korábban jelentették be a cseresznyefa-virágzás kezdetét Japánban.

Az idei „szezon” kezdetét a japán meteorológiai szolgálat jelentette be március 21-én, miután legalább öt bimbó bontott szirmokat a Jaszukuni Szentély egyik fáján. Ezzel az ázsiai ország lakói számára beköszöntött a tavasz.

02

Sakura a cseresznyevirágzás ünnepe    

A szakura a cseresznyevirágzás ünnepének jelképe, a virágok rövid élete a tisztaság és egyszerűség eszményét szimbolizálja. A virágnéző ünnepségeket egész Japánban mindenütt megtartják, a virágzás idejétől függően néhány hét eltéréssel. A cseresznyevirágok nagyon érzékenyek, csak néhány napig lehet megtekinteni a virágzó fasorokat, utána a virágszirmok lehullnak. Ezt a pár napot a japán emberek alaposan kihasználják: családostul vagy kollégákkal kivonulnak egy közeli parkba, hogy megcsodálják a természet gyönyörű látványosságát.

03

04

Április elejére borulnak virágba

A virágzás március végén, április elején lesz megcsodálható teljes pompájában. A cseresznyefák Japán déli, melegebb éghajlatú részein bontanak először virágot, a virágzást idén mégis a fővárosban, Tokióban jelentették be elsőként.

05

Gyönyörű sétányok mindenfelé

A fővárostól három órás vonatútra, Kawazuban már március 10-én rózsaszínben pompáztak a lombkoronák. A településről elnevezett kawazu zakura cseresznyefák sajátossága, hogy jóval előbb virágoznak társaiknál és rendkívül intenzív színárnyalatuk van.

06

07

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »