Tejfölös-rokfortos házi pizza recept
A tejfölös alapú pizzák különböző fűszeres sajtokkal remekül kombinálhatók. A végeredmény egy illatos omlós könnyű pizza.
Hozzávalók a pizza tésztához:
– 50 dkg liszt
– 5 dkg friss élesztő
– 1 dl tej
– 2 dl langyos víz
– 3 evőkanál olaj
– csipetnyi só, bors
A feltéthez:
– 20 dkg rokfort sajt
– 20 dkg krémsajt
– 1 dl tejföl
– egy csipet fekete és fehér bors
– szárított paradicsom
– paradicsom szósz vagy ketchup
Elkészítése:
Langyos tejbe szórj egy kiskanálnyi cukrot, majd darabold bele az élesztőt, és hagyd állni, amíg felfut.
A liszthez add hozzá az élesztőt, a 3 evőkanálnyi olajat és a fűszereket, a csipetnyi sót, borsot és szárított oragánót. A vizet lassan adagolva gyúrd össze a tésztát, és formálj belőle cipót. Fedd le egy konyharuhával és 1 órán át hagyd kelni.
A sajtokat keverd simára a tejföllel, majd fűszerezd egy kevés fekete és fehér borssal, majd kend meg vele a pizza tésztát. Tegyél a tetejére néhány szárított paradicsomt vagy kend meg ketchup-al, majd 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd ropogósra.
Kapcsolódó cikkek
« Idén sem lesz fehér a karácsony, sőt 15 fokos melegre számíthatunk Ilyen lesz a Magyar Zene Háza a Városligetben »