Szerelem a felhők felett – francia vígjáték a mozikban

márc 14 • Kult & Art • Impress Magazin

Alexandre Castagnetti francia rendező új filmjében humorral és iróniával beszél szerelemről, félreértésekről és boldogságról.

A történetben Julie-t és Antoine-t, az egykori szerelmeseket egymás mellé ülteti a sors a New York-Párizs repülőjáraton szakításuk után három évvel. Az utazás alatt felidézik egykori kapcsolatukat, miközben több félreértés és elhallgatott konfliktus is kiderül.

Mindenki másképp emlékszik ugyanarra

„Ez egy kicsit az én történetem is olyan tekintetben, hogy engem is egy véletlen hozott össze a feleségemmel. De én inkább Julie karakterével tudok azonosulni, féltékeny vagyok és félénk” – nyilatkozta a rendező.

A film érdekes vizuális megoldásokkal idézi fel a szereplők emlékeit. A fotókból összeragasztott díszletekkel vagy a repülőgép falán keresztül váltott jelenetekkel segítik elvinni a nézőt a visszaemlékezésekbe.

A történetben a jelen – a repülőgépen történt események- valamint a múlt, a visszaemlékezések közötti játékot követhetjük figyelemmel. A rendező ironikus humorral mutatja be azt is, miként látják női vagy férfi szempontból a múlt történéseit, és hogy mennyire eltérően emlékeznek vissza egy-egy eseményre a szereplők.

A filmben a romantikus Julie-t Ludivine Sagnier játssza, aki többek között szerepelt P. J. Hogan Pán Péter, valamint Francois Ozon 8 nő és a Vízcseppek a forró kövön című filmjében. A kötődni nem képes, nőcsábász Antoine-t Nicolas Bedos alakítja.

A Szerelem a felhők felett című film március 14-től látható a hazai mozikban.

MTI /Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »