Shopify a magyar piacon? Vajon hazánkban is van létjogosultsága?

ápr 5 • LifeStyle • Impress Magazin

Nem véletlenül tekinthető a globális e-kereskedelem nagyágyújának, hiszen tehetséges fejlesztőgárda gondozásában van, ugyanakkor a webshopmotor segítségével pillanatok alatt összehozhatjuk az online piacterünket. Ehhez ráadásul nem szükséges programozói-fejlesztői szaktudás sem. Amiért pedig szintén vonzó vállalkozói körökben, hogy nem igényel nagyobb kezdőtőkét.

Persze a jó dolgoknak általában ára van, valamilyen módon, éppen ezért érdemes megismerkedni az előnyeivel és persze a korlátaival is.

A népszerű e-kereskedelmi technológia erősségei

Sokunkban felmerülhetett már a kérdés, hogy a Shopify magyar környezetben is megállja-e a helyét? A válasz azért egy kicsit már összetettebb, mert bőven látni példákat arra, hogy nagyon szuperül kihasználják bizonyos piaci szegmensekben, de az ellenkezőjére is. Noha ahhoz, hogy valóban optimális alapot biztosíthasson, eleve bele kell ásnunk magunkat a működésének rejtelmeibe, nem árt némi angoltudás sem. 

Szintén nehézség, hogy hosszú távban célszerű gondolkodni, hiszen nem a legjobb megoldás, ha pár évente költöztetjük a webáruházunkat egyik webshopmotorról a másikra.

Egészen biztos, hogy globális szinten verhetetlen, az pedig, hogy hazánkban még kevésbé elterjedt, talán abból fakad, hogy hiányzik a megszokott hazai szolgáltatók a palettájából, kell némi angol nyelvismeret a kezeléséhez, illetve ha nem is szükséges hatalmas kezdőtőke, a havi költségeket mindenképpen ki kell termelni, ami nem feltétlenül olyan egyszerű. 

Cserébe viszont rengeteg erőssége van, az egyik például a felhasználóbarát kezelőfelület, a minimális indulási költség, illetve, hogy számos applikáció elérhető hozzá. Extrán biztonságos, a fejlesztői számára ugyanis kiemelt cél, hogy feltörhetetlen legyen. Mindezeket összevetve kijelenthetjük, hogy egy új webshop indításánál egyértelműen az elsőként választandók között szerepel.

Milyen előnyöket tartogat még számunkra? 

A Shopify reszponzív, SEO-optimalizált, gyors, igényes, nem mellesleg barátságot ápol a Google algoritmusaival is, ami külön előny bármely vállalkozásnak. A hirdetések terén is kiemelkedő, ugyanis Kit applikációjával Messenger üzenetekkel vezérelhető hirdetési asszisztenst is kapunk, aki helyettünk dolgozik éjjel-nappal, méghozzá ingyen. 

Amennyiben teljes harci palettával vérteznénk fel magunkat, elég ellátogatnunk a Shopify App Store-ba ütős megoldásokért. 

Mondhatni tehát, hogy egyetlen másik webshop technológia sem képes azt nyújtani marketingben a hazai piacon, mint a Shopify rendszere.

Mikor nem ajánlott?

Természetesen akadnak olyan esetek is, amikor nem tanácsos ezt a webshopmotort választani, ilyen például, ha alacsony az árrésünk, hiszen a magas tranzakciós díjat nehéz lenne kigazdálkodni. 

Nem ajánlott, ha gondot okoz az angol nyelv, illetve ha kiemelt fontosságú a csomagpontos szállítási megoldás. Persze ez utóbbira megoldást jelenthet a Shopify Plus verziója.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »