Néhány perces szemsmink lépésről lépésre

ápr 5 • LifeStyle • Impress Magazin

Reggelente a lehető legkevesebb időt szeretnéd a sminkeléssel tölteni? Abszolút megértjük a dolgot, hiszen kinek van türelme a szemhéjának tökéletesre történő kipingálására, amikor éppen késésben van munkából?

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben megosztunk veled egy olyan szemsminket, amely alig öt-tíz perc alatt elkészül, a végeredmény mégis rendkívül gyönyörű lesz. 

Kezdeti lépések

Elsőként emeld ki a szemöldöket, hogy keretet kapjon az arcod! Ehhez számtalan készítmény létezik manapság, a leggyakrabban használatos talán a por és a ceruza. A mi egyik kedvencünk a DOUGLAS márkáinak kínálatában is kapható Benefits Cosmetics Precisely, My Brown Pencil Mini szemöldök ceruza. 

A precíz applikátorjával igazán könnyedén megrajzolhatók a szemöldökszálak. Fontos azonban, hogy a kiemelést ne arra használd, hogy meghosszabbítod és vastagítod az eredeti vonalat, mert az egyáltalán nem fog jól mutatni! Persze a kisebb réseket nyugodtan korrigálhatod. 

Következő teendők

Miután elkészültél a szemöldököd kiemelésével, válassz magadnak egy halvány színt a szemhéjpalettádról, és ezt egy ecset segítségével dolgozd el a szemhéjadon! Hogy ez matt vagy fényes hatású lesz, az csakis a preferenciáidon és az ízléseden múlik.

Majd vigyél fel rá egy sötétebb színt, mondjuk a barna valamelyik árnyalatát, és azt a szemhéjad külső sarkán satírozd el úgy, hogy átmenet képződjön azzal a színnel, amellyel korábban kifestetted az egész szemhéjadat!

Aztán hangsúlyozd ki a sarokrészt fekete színnel, és finom mozdulatokkal satírozd össze ezt a sötét részt a többi színnel! 

A végén pedig gyorsan szempillaspirálozz, és voilá, már készen is vagy! Ha elfogadsz egy jó tanácsot, válaszd ehhez a korábban már említett Benefits Cosmetics BADgal BANG! szempillaspirálját! Ez a termék igazán dús volument kölcsönöz a pilláidnak, mégsem nehezíti el őket.

A sminket kiegészítheted egy szép rúzzsal is

Az igazán szép összhatás elérése érdekében természetesen rúzst is használhatsz. Ha egy egyszerű farmer-póló kombinációban feszítesz, akkor az a legjobb, ha a hajad és a felsőd színéhez igazítod a rúzsodat. 

Ha szőke a hajad, akkor a pink és a vörös árnyalatok igazán jól fognak állni. Abban az esetben viszont, ha sötétebb árnyalatú, akkor nyugodtan választhatsz kicsivel sötétebb színeket is, mint amilyen például a halvány szilva vagy a barackos tónusok.

Ami pedig az elegánsabb öltözékeket illeti, egy sötétkék, csíkos kosztümhöz például bármelyik kedvenc színárnyalatodat választhatod, míg egy vörös ruha esetében inkább csak a visszafogottabb színek jöhetnek szóba, kivéve akkor, ha a ruha színét egy fekete blézerrel ellensúlyozod. 

Reméljük, hogy tudtunk segíteni, és legközelebb már te is elkészíted majd ezt a szuper egyszerű, mégis igazán látványos szemsminket. 

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »