Hogyan válasszunk zuhanykabint?

ápr 5 • LifeStyle • Impress Magazin

A fürdőszoba kialakításakor alapvető kérdés, hogy a rendelkezésre álló alapterület, az adottságok, valamint az igényeink, szokásaink függvényében kádat vagy zuhanykabint válasszunk-e, és ha utóbbit, akkor milyen típusút. 

Sokan szavaznak a zuhanyzókra, mivel higiénikusabbnak tartják, továbbá gyorsabb és energiatakarékosabb tisztálkodást tesznek lehetővé, kevesebb vizet használnak, mint a kényelmes ázalgást lehetővé tevő kádak. 

Népszerűségük okán formák, méretek és típusok hatalmas választékát kínálja a Zuhanykabin.hu, így a fürdőszobatervezés kimerítő lehet. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket, amelyeket vásárlás előtt fel kell tenni annak érdekében, hogy a tökéletes zuhanykabint találjuk meg.

Milyen a tökéletes zuhanykabin?

A széles és egyre bővülő választék lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú helyiséghez, életstílushoz vagy preferenciához illeszkedő típust és modellt választhassunk, azonban a tökéletes darab megtalálása érdekében tisztázni kell néhány szempontot. 

A fürdőszoba elrendezésének és nagyságának ismeretében a legelső kérdés, hogy hová kerüljön a zuhanyzó, hiszen ma már nem kell, hogy zárt jellegű legyen és a sarokba száműzzük, bár ez a beépítés a leghelytakarékosabb megoldás. 

Az alkóv beépítés rendkívül praktikus hosszú és kisebb helyiségekbe. Lényegesen egyszerűbb a dolgunk, ha a helyiség elég nagy, akkor nincs is szükség falakra a kialakításához. Az egyenes vonalú sarkokhoz és falakhoz a szögletes és téglalap alakú, de ha szűkös a hely, az íves zuhanykabinok lehetnek a legjobbak. Méretre is készíttethetünk zuhanyzókat, ami oda kerülhet, ahová csak szeretnénk.

A zuhanyozás kényelme

Az üvegfalakkal és ajtóval felszerelt zuhanykabinok beépítésével optikailag tágassá tehetjük a fürdőszobát, azonban a kényelem szempontjából a megközelíthetőségükre is gondolni kell, és amennyiben zárhatóvá tesszük, a megfelelő ajtót kell választani. 

1 vagy 2 szárnyú, kifelé vagy befelé nyíló, csuklós és tolóajtók közül választhatunk, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. Utóbbiak, mivel síkban nyílnak, szűkös helyiségekben praktikusak. Azt is meg kell nézni, hogy kényelmes közlekedést tesz-e lehetővé a kiszemelt darab. Az alumíniumkeretes plexibetétes ajtó és fal költségkímélő, míg az edzett üveg strapabíró és biztonságos megoldást tesz lehetővé. 

Az adottságok és elvárásaink figyelembevételével választhatunk a zuhanytálcás vagy a tálca nélküli verziók közül. A magas zuhanytálca a legegyszerűbb a kivitelezés és a vízelvezetés szempontjából, de ha az aljzat lehetővé teszi, az alacsony változatok fényűzőbb és kényelmesebb megoldást jelentenek. Ezenfelül a szín és az anyaghasználat további szempontok lehetnek.

Használati szokások, sajátosságok

Vannak, akik számára a tusolás gyors tisztálkodást jelent, míg mások szívesen relaxálnak a hátukra csobogó víz alatt, szívesen hallgatnak zenét, vagy ülnek le közben. Ma már minden igényre találhatunk optimális kabint, igaz, esetenként mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. 

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »