Van megoldás, ha kikerültél a szaldós rendszerből!

ápr 5 • LifeStyle • Impress Magazin

Ha te is azok közé tartozol, és vannak bizony jó néhányan ma az országban, akik kikerültek a szaldós elszámolásból, akkor nem csoda, ha igazán átverve érzed magad. Igen, a bruttó elszámolási rendszer elég fájdalmas lehet a te számodra is, hiszen az áramot sokkal magasabb áron veheted immár meg, mint amennyit a rendszerbe való visszatáplálásért kapsz. Nem is beszélve arról, hogy most megint kell villanyszámlát fizetni, pedig napelemes rendszer is telepítve van nálad.

Maradj naprakész a szaldó témában!

A Wagner Solar Hungária termékeivel és tapasztalataival segíti a Hyundai napelemek telepítése iránt érdeklődőket, de segítséget ajánl mindazoknak is, akik megoldást keresnek a problémákra, amelyeket a szaldós rendszerből kikerülve tapasztalhatnak. Nem számít ehhez, hogy milyen inverter van felszerelve náluk, az ország mely területén van a rendszerük. De az sem számít, hogy milyen cég telepítette korábban a napelemes rendszert.

Érdemes a Facebook-csoporthoz csatlakozni, de lehetőség van a honlapon egy űrlap kitöltésével jelentkezni egy előadásra is. Három megoldási javaslaton dolgoznak a szakembereik, amelyekkel a meglévő napelemes rendszerek jövőbeni gazdaságos üzemeltetéséhez próbálnak segítséget adni.

Energiatakarékos otthon, biztos hozam

Ma már visszatáplálás nélkül is igen hatékony lehet egy napelemes rendszer működtetése. Optimalizált energiafelhasználással, amely megvalósítható például a Wagner Solar Hungária által forgalmazott hibrid inverter terméksorozat készülékeivel, a napos órákban keletkező energiatöbblet kontrollálható. Biztosítani lehet velük a megfelelő energiamennyiséget, s el is lehet vele kerülni a visszatáplálást.
Ehhez ma már nagyon okos rendszereket is telepíteni lehet, amelyek fontos ellenőrző, elemző és korlátozó funkciókat is képesek ellátni. A SolarEdge technológiával a maximális hozam megcélozható. Eközben pedig panelenként folyamatosan monitorozható a rendszer működése is, és a rendszer akkumulátorral is kiegészíthető.

Kulcsrakész megoldásokkal

Energiatakarékos berendezésekkel és lámpákkal persze sok pénzt lehet megfogni. Ám ezek akkor is működnek, ha nem termel a napelemes rendszered. Nagyon hatékony megoldás az áram tárolása, erre ma már remek akkumulátoros eszközök léteznek. A napközben megtermelt extra energia optimális felhasználásának mérésére a SolarEdge okosmérő ad lehetőséget. Segítségével nem kell már visszatáplálni kevés pénzért a fölös áramot majd, hanem azt a saját és családod hasznára fordíthatod plusz drága áram vásárlása nélkül.

A 22 éves működése alatt a Wagner Solar Hungária 5500 rendszert telepített, ezzel pedig 140.698.000 kWh energia előállításához járult hozzá. Ez 45.047 tonna szén-dioxid megtakarítást jelent, amely nagyon imponáló eredmény. A weboldalon érthető és világos napelemes videókkal segítik a téma iránt érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »