Sail Amsterdam – a világ legnagyobb hajós fesztiválja

aug 21 • Kult & Art • Impress Magazin

Több száz vitorlás és különleges hajó lepte el Amszterdam híres csatornáit, így ünnepelve a holland főváros tengerészeti, hajós történelmét.

Augusztus 19-én kezdetét vette az öt évenként megrendezésre kerülő hatalmas hajós fesztivál, a Sail Amsterdam. Az idei ünnepségre több mint 600 hajó érkezett a világ minden tájáról, hogy részt vegyen ezen az egyedülálló tengerész eseményen.

Különleges hajók bemutatója

A látvány lenyűgöző, ahogy az alkalmi flotta végighajózik a csatornákon. A hajók között régi, kézműves vitorlások, modern hajók, hadihajók és különleges csónakok is láthatók. A vasárnapig tartó Sail Amsterdam a világ legnagyobb hajózási eseménye, melyre több mint másfél millió turista érkezett a holland fővárosba.

11

Ötévente rendezik meg

A fesztivál hivatalosan egy hatalmas parádéval kezdődik, amikor a több száz hajó gyülekezik a felvonulásra, majd együtt indulnak útnak a csatornák vizén. A programok sorát további tengerészeti rendezvények és hajós vetélkedők követik, majd a holland királyi haditengerészet is bemutatja tudását.

33

A város megalapításának 700. évfordulója

A hollandok gazdag tengerészeti múlttal és hagyományokkal rendelkező nemzet. A Sail Amstredam fesztivált először 1975-ben ünnepelték, a város megalapításának 700. évfordulóján. A felvonulás akkora sikert aratott, hogy azóta ötévente mindig megrendezésre kerül.

22

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »