Graffiti a szobában

aug 25 • Enteriőr • Impress Magazin

A graffiti elsősorban street art műfaj, a festékszóróval készült alkotások azonban nemcsak az utcák falain, hanem egy szoba falán is jól mutatnak.

Pavel Vetrov designer ötlete alapján valósult meg a graffiti szoba, ami nem csak a kollázs, montázs technika miatt érdekes, hanem azért is, mert a szobának csak a fele van kifestve, a másikat a kontrasztos hatás kedvéért teljesen fehéren hagyta.

11 

A graffiti jin-jangja

Ez a szoba kicsit olyan, mintha a graffiti jin-jangja elevenedne meg a falakon. Az egyik oldal tele színekkel, képekkel, mely vibráló, aktív hatású, a szoba másik fele pedig a tökéletesen letisztult „üres tér” a fehér fallal, ahol egy-egy kép, vagy dekoráció erejéig felbukkan a másik oldal stílusa.

22

Középen elvágva

A szobában még az ágynemű huzat, a tévé állvány, a falon lógó csillár és a polcon elhelyezett váza és kép is ugyanezt a kettősséget, ezt az elkülönülést szimbolizálja. Középen ketté vannak vágva. A tárgyak és dekorációk egyik fele színes, mintás, a másik fele pedig tiszta fehér.

33

Két ellentétes stílus egy térben

Első látásra meglepő hatású ez a kettősség, ugyanakkor mégis harmonikus, hiszen a két ellentét pont jól kiegészíti egymást. A szoba berendezése művészi, mégis lakható. Utcai hatású, mégis otthonos.

44

A sok szín és kép, a kollázs, a grafikák és graffitik látványa ebben az elgondolásban nem jelent túlzást, épp ellenkezőleg. Egyfajta érdekes harmónia jelenik meg a belső térben.

55

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »