Blue Moon Valley – itt tartott beszédet Buddha az állatoknak

aug 26 • Földgömb • Impress Magazin

4000 méter magasban, hegyekkel körülzárva rejtőzik a misztikus Kék Hold Völgy a türkiz vizű teraszos kőmedencékkel.

A Blue Moon Valley (Kék Hold Völgy) más néven Shika Snow Mountain Shangril-La megye dél-nyugati részén található Kínában.

11

Zuhatagok és kőmedencék

A 4000 méteres hegycsúcsok között négy egymáshoz kapcsolódó található, melyek vizét a magas hegyekről lezúduló olvadt hó táplálja. A Blue Moon Valley ködbe burkolt hegycsúcsok között bújik meg az apró kőmedencékkel és lekerekített kőlépcsőkkel. Ahogy a tükörsima felületű tó kőmedencékből kicsordul a víz, zuhatagként csobog tovább az egymásra épülő kerek kőlépcsőkön.

22

Buddha beszéde a szent hegyek között

A környező hegyek mind beszédes neveket kaptak a helyi legendákhoz kapcsolódóan. Meili, Jade sárkány és a Szarvasok hegye, melyeket mind szent hegyként tisztelnek.

A legenda szerint Sakyamuni ebben a völgyben kezdett prédikálni az állatoknak a buddhizmusról. Két szarvas figyelmesen hallgatta a beszédet, majd letérdeltek Buddha előtt.

33

Az ókori Tea út

A történelem során, a magas hegyeken két királyság egy-egy fontos városa állt. Keleten Dukezong, nyugaton Tacheng. Ezért a hegy egy összekötő kapocs volt a két királyság között, melyet érintett az ókori Tea út, és kitüntetett helynek számított a buddhista zarándokok körében is.

44

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »