A kutyák eltanulják a gazdik arckifejezéseit

aug 26 • LifeStyle • Impress Magazin

Ines Opifanti fotós megfigyelte, hogy a kutyák mennyire átveszik a gazdik arckifejezéseit. Ezt a felfedezését a „Dog people” fotósorozatával mutatja be.

Sok kutyatulajdonos hisz abban, hiszen nap, mint nap tapasztalja,  hogy a kutyák képesek emberszerű gesztusok és arckifejezések megtanulására és kifejlesztésére.

11

Idővel hasonlítani kezdenek egymásra…

Sőt! Nem csak a gesztusokat veszik át, hanem idővel egyre jobban összecsiszolódnak, mint egy jó házaspárban a társak. A kutyus és a gazdi egyre jobban kezdenek hasonlítani egymásra.

22

Érzelmi gesztusok 

A kutyusok egyszerűen átveszik a gazdijuk intuitív gesztusait, a mosolyát, érzelmi reakciót kísérő arckifejezéseket és a tipikus mimikáját.

33

„Dog people” sorozat

Ines a „Dog people” fotósorozatán keresztül dokumentálja, hogy az állítás mennyire igaz. Sorozata 30 önkéntes kutyabarát jellegzetes arckifejezését örökítette meg szőrős négylábúja társaságában.

44

„Nem volt egyszerű kutyusokat fotózni”

„A kutyusok fotózása nem volt olyan egyszerű feladat”, nyilatkozta Ines. Bár a kutyák idomítottak voltak és nagyon rendesen viselkedtek, legtöbbször követték a gazdik utasításait, de számos eset volt arra is, hogy le kellett állítani a kamerákat, a világítást, hogy a kutyus megnyugodjon és el tudjam kapni a természetes, spontán mimikát.

55

„Érdekes volt munkám során megtapasztalni, hogy két ennyire különböző faj között hogyan alakulhat ki ilyen szoros kapcsolat.”

77

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »