Tree house ökoház – a természetbe olvadva

aug 21 • Enteriőr, ÖKO-világ • Impress Magazin

Hullámzó terek, organikus formatervezés, élénksárga vidám falak és egy élő fa a nappaliban. Ennél közelebb nem is jöhet a természet az otthonunkba…

A Tree house egy organikusan a természetbe illeszkedő ökoház. A ház tervezője, Javier Senosian még a telken lévő fát is beépítette a házba, hogy még természetközelibb legyen az általa megálmodott ökoház.

fb

Lekerekített, hullámzó formák

A ház egyik különlegessége, hogy a nappali falán keresztül egy hatalmas faág nyúlik be a házba, egyszerűen összekapcsolódik az otthonnal. Ahhoz, hogy a fa törzse természetes módon tudjon kapcsolódni a házhoz, a legnagyobb szobát, a nappalit hordó formájúra kellett tervezni.

11

Természetes fényárban úszik a ház

Ez az elgondolás lehetővé teszi, hogy a nagyobb ágak kifele tudjanak nőni a házfal mentén. A nappali pedig egy üvegpadlót kapott, hogy a pázsit érintetlen maradhasson és a fa gyökereit se érje semmiféle káros behatás.

022

Pázsitos rámpa vezet az emeletre

A nyitott üvegpadló egy fedett kert, melyben a különleges paprikafa gyökerei is szabadon nőhetnek. Az emeleti rész szintén természetes módon, egy nyitott teraszos résszel és egy pázsitos rámpával kapcsolódik a földszinti kerthez.

33

Víztisztító és napenergia

Az ökoházak jellegzetessége, hogy megújuló energiák alkalmazásával termelnek annyi áramot, mely elegendő a ház fenntartásához. A házban napenergiával működő fűtőberendezések kerültek beépítésre, melyek a meleg vizet is biztosítják a lakók számára. A víztisztító berendezés pedig a víz újrahasznosítását teszi lehetővé.

44

Varázslatos otthon – egy organikus ökoház

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »