Nemzetközi Gitárfesztivál Balatonfüreden

jún 19 • Kult & Art • Impress Magazin

Minden este négy helyszínen lépnek fel a hazai és külföldi gitárművészek a június 21. és 28. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Gitárfesztiválon.

Az immár kilencedik alkalommal megrendezett fesztiválon a koncertek mellett hangszerkiállításokkal, mesterkurzusokkal és előadásokkal is várják az érdeklődőket.

A világ legtehetségesebb gitárművészei

A legnevesebb fellépők közé tartozik Marcin Dylla lengyel gitáros, akit a közlemény szerint a Washington  Post a világ legtehetségesebb gitárművészének nevezett, valamint Jamasita Kazuhito japán klasszikus gitáros, aki többek közt arról ismert, hogy átírta szóló gitárra Muszorgszkij Egy kiállítás képei című művét. Jamasita szólóban és zenészekből álló családjával is fellép a Balaton-parti városban.

Szintén hallhatja a füredi közönség a világ egyik legelismertebb hagyományos flamenco-gitárosát, Paco Penát. Fellép a szerb Miroslav Tadic és a macedóniai Vlatko Stefanovski virtuóz duója, a fiatal hölgyekből álló Gitarrissima – Vienna Guitar Quartet, Pavel Steidl cseh gitárművész és Paul O’Dette amerikai lantművész is.

A fesztivál helyszínei közé tartozik a gyönyörűen felújított balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskola, a hal- és borünnep Tagore  sétány közepén felállított nagyszínpada, az Anna Grand Hotel díszterme, a Hotel Margaréta „Anthemis” terme és a Kisfaludy Galéria.

A rendezvény 2007-ben Japántól elhódítva 192 órával, majd 2008-ban a kanadaiaktól visszahódítva 216 órával felállította a világ leghosszabb koncertjének rekordját is.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »