Új, fúrás nélküli módszert találtak fel a fogszuvasodás kezelésére brit orvosok

jún 18 • LifeStyle • Impress Magazin

A londoni King,s College tudósai által kidolgozott új módszer lényege, hogy tömés helyett a fogak regenerálódását segíti elő.

Az új injekció és fúrás nélküli öngyógyító módszer megállítja a fogak romlását és elkerülhető a fogtöméssel járó „ördögi kör”.

Fúrás helyett fokozott ásványpótlás

Nigel Pitts professzor, a londoni King,s College fogászati karának tanára a The Guardian brit lapnak kifejtette: „A jelenlegi fogtöméses módszer nem ideális. Amikor töméssel kezeljük a fogat, elindul egy fúrás-újratömés ciklus, és végül egyetlen tömés sem végleges.”

Az angol rövidítéssel EAER (árammal gyorsított és fokozott ásványpótlás) néven ismert új módszert felgyorsítják a sérült fog kalcium- és foszfátfelvételét. Az eljárás során kijavítják a megsérült fogzománcot, majd az ásványokat gyengeáram segítségével irányítják a sérült helyre.

Az új módszer nemcsak kíméletesebb a pácienshez és előnyösebb a fogának, de várakozásaink szerint legalább annyira költséghatékony is lesz. A szuvasodás elleni küzdelem mellett a fogak fehérítésére is alkalmas.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »