Mit tehetünk, ha megkopott a kerítésünkön a festék?

máj 3 • LifeStyle • Impress Magazin

Aki kertes házban él, annak időről időre akad némi teendője a kerítéssel, készüljön akár fából, akár más anyagból. Ahhoz ugyanis, hogy minél tovább ellássa a feladatát, a megfelelő gondozásban kell részesíteni ezt a roppant fontos részt. 

Egy új kerítés felépítése meglehetősen drága mulatság, ezért érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy a jelenlegi építmény minél tovább tartson. Fából készült kerítések esetében érdemes szót ejteni arról, hogy nem árt őket néhány évente újra lefesteni, hiszen minden egyes része folyamatosan ki van téve az időjárás viszontagságainak. 

Nyáron az olykor elviselhetetlen mértéket öltő szárazság, forróság és napsütés dolgozik az anyag ellen, télen pedig a fagy és a csapadék okoz fejtörést. Éppen ezért muszáj, hogy minél jobb minőségű festékkel gondoskodjunk a védelemről. Mai cikkünkben erről értekezünk részletesebben.

Milyen festékre lesz szükségünk?

A Bíborfesték Üzletház lazúrfestékei között érdemes keresgélni, ha igazán jót akarunk magunknak. Persze nekieshetünk más változatokkal is, de az eredmény közel annyira sem lesz tartós, így gyorsan ismételhetjük a procedúrát.

De nézzük is, hogy mi a teendő, ha a kerítésünket szeretnénk újra lefesteni. Az első kérdés az, hogy mennyire vagyunk elszántak: lepucolunk minden korábbi réteget, vagy csak annyit csiszolunk le belőle, amennyit feltétlenül muszáj?

A kérdésre adott válasz függvényében fogunk tudni választani a vékony-, valamint a vastaglazúr között. Az pedig ugyebár nem is kérdés, hogy csakis fára való anyaggal dolgozunk, amikor fából készült kerítést szeretnénk csinosítgatni.

Nem szabad megspórolni a lépéseket!

Mint minden festési folyamatnak, úgy a kerítésfestésnek is megvannak a maga lépései. A kezdeti felületi csiszolás után jöhetnek az esetleges javítások a fatapasz segítségével. Érdemes komolyan venni a feladatot, mert ellenkező esetben sokkal hamarabb megy tönkre a munkánk gyümölcse.

Ha tehát nem szeretünk feleslegesen dolgozni, akkor tanácsos alaposan csinálni mindent. A javítás után szerencsére már a festés jöhet, ehhez kiváló minőségű, fára való lazúrfestéket találhatunk a fentebb említett webshop kínálatában.

Ha a festéket egy vagy két rétegben felvittük, és esetleg még tapadásfokozót is bevetettünk a jobb eredmény érdekében, akkor a felületzárásról se feledkezzünk meg. Ez fogja ugyanis biztosítani azt, hogy a felvitt festékréteg minél tovább, minél jobb állapotban ott marad, ahova kentük.

Nem kell kompromisszumot kötni!

Míg korábban nem volt túl sok lehetőség a variálásra, addig ma már nem vagyunk választási kényszerben, így nem kell dönteni, hogy a minőséget vagy a szépséget választjuk-e.

A Bíborfesték Üzletház kínálatában széles színpalettával várja a kertbarátokat és a gondos gazdákat.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »