Egy környezettudatos erdei iskola

okt 2 • LifeStyle • Impress Magazin

Környezettudatos nevelési központtá alakítják át a géberjéni Barkóscinege Erdei Iskolát.

A fejlesztés célja, hogy a környezettudatos magatartás kialakítását lehetőleg már általános iskolás korban elérjék a gyermekeknél. Ehhez megfelelő helyszínt teremtenek és élményszerű tananyagot dolgoznak ki, és alkalmaznak az oktatás során.

Laboratórium és mini csillagvizsgáló

A természet folyamatos megfigyelésére vízvizsgáló laboratóriumot, mini meteorológiai állomást és csillagvizsgálót is kialakítanak az iskolában. A szabadidő természetben való eltöltéséhez pedig eszközöket, kerékpárokat és kenukat vásárolnak a projekt keretében, ezekkel a környéken túrázhatnak majd a diákok.

Az átalakuló iskola környezetkímélő energiaellátó-rendszert kap. Fűtését faapríték-tüzelésű kazán biztosítja, az épület tetején pedig napkollektorokat helyeznek el a meleg víz előállítására.

Az intézményben a kistérség Mátészalka-környéki 12 településéről fogadják majd az iskolásokat, akik szervezetten, csoportokban sajátíthatják el a környezettudatos tananyagot. Rajtuk kívül a települések pedagógusainak is tartanak majd képzést, negyvenen vehetnek részt a környezetvédelmi kurzuson, hogy aztán továbbadhassák a tanultakat iskoláikban.

MTI / Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »