Megnyílt a balatoni hullámvasút

ápr 13 • LifeStyle • Impress Magazin

Hullámvasúttal bővült a Kis-Balaton közelében lévő Zobori Élménypark, amely az ország legszínvonalasabb gyerekek számára létrehozott kalandparkja.

Zalaszabaron, a Holnapocska Tábor és a Zobori Élménypark területén szombaton átadták az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútját.

A Kis-Balaton közelségében megvalósult, egyedülálló minőségi fejlesztés hozzájárul, hogy turisztikai célpontként is erősödjön az egész térség.

Az ország egyetlen fix telepítésű hullámvasútja

A zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark új hullámvasútja 2019. április 13-án került átadásra, és egyúttal meg is nyitotta kapuit a számtalan izgalmas kül- és beltéri attrakciót kínáló kalandpark.

Tábor és élménypark

Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor és a Zobori Élménypark alapítója elmondta, feleségével a minden évben több száz, súlyos betegségekkel élő, vagy azokból gyógyuló gyerekeket vendégül látó tábor és az élménypark építésére minden szabad forrásukat felhasználták.

A balatoni turisztikai régió legvonzóbb élményparkját és legjobb táborát szerették volna megvalósítani, amit a Kisfaludy-program segített.

A helyszíni tájékoztatás szerint a befejezési határidő előtt kilenc hónappal elkészült új beruházás költsége meghaladta az 1,271 milliárd forintot, ebből csaknem egymilliárd forintot a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásai fedeztek.

Az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútja mellett új fogadóépület és látogatóközpont épült, illetve kiegészítették a meglévő csónakcsúszdát.

A Kányavári sziget – egy külön világ a Kis-Balatonban

Fotók: MTI/Varga György

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »