Megjelent a 2014-es Guinness rekordok könyve

szept 16 • LifeStyle • Impress Magazin

A pár napja megjelent kötet újabb furcsa és meghökkentő világcsúcsokkal szórakoztatja az olvasókat.

A kiadványban megszállott emberek őrült ötletei, különös találmányai és gyűjteményei, illetve megannyi vicces állati produkció és meghökkentő sport teljesítmény kerül bemutatásra. Julia Plecher például a leggyorsabb magas sarkú cipőben futó nő a világon.

PR

PR

Az idei kötetből megismerhetjük továbbá a világ leggyorsabb kötéltáncos kutyáját is, aki 18.22 század másodperc alatt képes három és fél méteres távot kötélen „végigkutyagolni”. Az állati rekordok között egy gördeszkázó kecske is bemutatja, hogyan tud egy guruló deszkán lavírozni. A világcsúcstartó kecske 36 métert gördeszkázott 25 másodper alatt.

James Ellerker/ PR

James Ellerker/ PR

Bekerült a könyvbe egy nottinghami férfi is, akinek 322 porszívója van, mert ez a világon a legnagyobb gyűjtemény a masinából. James Brown 33 esztendő alatt tett szert a rengeteg porszívóra, amelyeket saját múzeumában mutogat. Brown egyébként sohasem porszívózik, mert – mint mondja – nem szereti a házimunkát.

Richard Bradburry/ PR

Richard Bradburry/ PR

Furcsa eszközökből és találmányokból sem volt hiány. Az olasz Fabio Reggiani a világ legnagyobb, de használható motorkerékpárjával lett újdonsült Guinness-rekorder. A mamutmotor öt méter magas, több mint két méter széles, és tíz méter hosszú.

Ranald Mckechnie/ PR

Ranald Mckechnie/ PR

A Guinness-rekordok könyvének évjárataiból már több mint 120 millió példány kelt el, és legalább száz országban kapható. Szerkesztőségét valósággal ostromolják a rekorderségre vágyók, évente 50 ezer „pályázat” érkezik, ám ezek közül csak 2-4 százaléknyi minősül hivatalos Guinness-rekordnak.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »