Ma nyílik a Budapest100 öt évét bemutató kiállítás

ápr 8 • Kult & Art • Impress Magazin

Öt éve indult el a százéves fővárosi házakat bemutató Budapest100 programsorozat, ebből az alkalomból nyílik kiállítás a  Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

A fotókat – a tér adottságaihoz illeszkedve – a Szellemkép Szabadiskola hallgatói válogatták a Budapest100 fotósainak és önkénteseinek munkáiból, így a térben 28 nagy fotóprinten és négy digitális keretben futó sorozaton keresztül ismerhetik meg a rendezvényt az érdeklődők. A digitális keretekben látható összeállítás később kiegészül az idei, április 18-án és 19-én zajló program képeivel.

A Budapest100 rendezvénysorozat a százéves fővárosi épületekről, az egykori és a mai lakókról szól. Ebben az évben a jubileumra való tekintettel nem csak az 1915-ben épült házakat, hanem a korábbi években „felköszöntött”, 1911-1914 között épült műemlékek és építmények csatlakozására is számítanak a szerevezők.

A Budapest100-at a brit Guardian 2013-ban a kontinens legérdekesebb programjai közé válogatta, valamint elnyerte a hamburgi Lebendige Stadt Stiftung (Élő Város Alapítvány) által kiírt pályázaton A legszebb városi ünnep címet.

A Budapest100 fotókiállítás – 5 év képekben című tárlat május 9-ig lesz látható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Zentai Bogi
Fotó: Szük Bori

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »