Különleges programok a költészet napján

ápr 10 • Kult & Art • Impress Magazin

A Nemzeti Színházban Versünnep Fesztivállal, a Vígszínházban a társulat kedvenc verseivel, az Örkény Színházban pedig slam poetry-vel ünneplik a költészet napját.

A költészet napját 1964 óta minden évben április 11-én, József Attila (1905-1937) születésnapján tartják Magyarországon. Ezen a napon irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal, koszorúzásokkal, közös versmondásokkal, filmvetítésekkel, rendezvényekkel tisztelegnek a magyar líra előtt idehaza és a határon túl is.

Versünnep Fesztivál a Nemzetiben

Idén tízedik alkalommal hirdették meg a Versünnep Fesztivált, amelyre a jelentkezőket most először a vers- és prózamondás mellett énekelt vers és versmegzenésítés kategóriában is várták. A verseny döntője a budapesti Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán lesz szombaton.

Antik ábránd a Katonában

A Katona József Színházban szombaton Antik ábránd, modern vidékfejlesztés címmel Márton László olvas fel részleteket Goethe Faust című műve második részének új fordításából.

Kedvenc versek a Vígszínházban

A Vígszínházban szombat délután a társulat tagjai és vendégművészei kedvenc verseikkel köszöntik a magyar költőket, és megemlékeznek az idén hetven éve meggyilkolt Szerb Antal íróról is.

Slam Poetry az Örkény Színházban

Az Örkény Színházban slam poetry sorozattal ünneplik a költészet napját április 16-án, csütörtökön. Az Örkény Színház és a Whitman fiúk közös sorozatának estjén a magyar költészet egyik legnagyobb hatású klasszikusát, József Attilát próbálják „megszólítani, megszólaltatni és egy kicsit mindenképp megfejteni is”.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »