Lépj be a képbe!

okt 1 • Kult & Art • Impress Magazin

Egy különleges kiállítás, ahol egyszerűen besétálhatsz a padlóra, plafonra, falakra vetített hatalmas Van Gogh festményekbe.

Ecsetvonások a falon, színek a plafonon, képrészetek a padlón, melyek között sétálva egyedülálló módon kerülhetsz kapcsolatba a festő remekműveivel. Külső szemlélő helyett átélheted ahogy a képek életre kelnek, és te is részesévé válhatsz a festményeknek.

Zenére koreografált látvány

A Van Gogh Alive tárlat ötvözi a hagyományos művészetet, a multimédiás technológiát és a zenére koreografált, gondosan megrendezett látványt. A hatalmas térben képek és a zenék egymással kommunikálva válnak eggyé.

11szerk

A kiállítás nem csupán a 160 éve született Van Gogh festészetét, hanem a művész világát mutatja be úgy, ahogy az még soha nem elevenedhetett meg az nagyközönség számára. Nem egy hagyományos múzeumba lépsz be, hanem Van Gogh ihletett képzeletébe, a gondolatain és érzésein keresztül egyenesen a festményeibe, a képek által megörökített pillanatokba és helyszínekre.

22szerk

Fények, színek és hangok

A fények, színek és hangok egymásba fonódó szimfóniája hat a befogadó minden érzékére. A Van Gogh Alive a világ egyik legizgalmasabb multiprojekciós kiállítása, mely a filmekben jól bevált zenei aláfestés módszerét alkalmazza.

33szerk

A bemutatott alkotásokhoz gondosan válogatott és felépített zenei fordulatokkal és hangulatokkal megteremti a hagyományosan csöndes galériákban sokszor hiányzó érzelmi ráhangolódást művészre és alkotásra.

44szerk
Pezsgő fény-szín és hangszimfónia, ahogy Van Gogh képei életre kelnek, a néző pedig egyszerűen belesétál, beleolvad az őt átölelő festménybe. A közönség úgy érezheti, hogy a művész által megfestett tárgyak és házak között sétál.

A világot meghódító különleges kiállítás a Váci1 Palotában december 29-ig látható.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »