Látványos testmaszk előadás a nagyvárosi magányról a Trafóban

nov 19 • Kult & Art • Impress Magazin

Az aUTONÓM zÓNA a zene, a kép, a mozdulat különleges kapcsolatának dinamikája. Radikális, költői behatolás az anyag mögé…

Az előadásban minden szereplő menyasszony lesz, egy egészen bizarr menyegző résztvevője. Burokká formálódnak a ruhák, bezárulnak, összeolvadnak a bennük megbújó testtel. Átalakulnak a karakterek, erre reagál a látvány és a zene is, miközben csupán egyetlen dolog állandó: a nagyvárosi magány atmoszférája.

Mesterkélt szerepjátszások világa

Az aUTONÓM zÓNA személyes valóság: egyik oldalán az ellenkultúra, a test kultiválása, a test-közeliség, az alkotói szabadság, a tartalom és forma kutatása áll, másikon pedig a mainstream, az elveszett naivitás, a mesterkéltség, a szerepjátszás világa, az erkölcs és a szenvedés található.

„Az emberi test számomra épp olyan önkifejezésre alkalmas eszköz, mint a festőnek a vászon. A testmaszkok látványvilágával új struktúrát kívánok teremteni, amellyel egymásba záródó világokként képzelhetjük el a szellemet és az anyagot, a testet és a lelket, az álmot és az ébrenlétet, a tudatot és a tudattalant is.” /Szűcs Edit/

A táncosok egyedi ruhadarabokban mozognak a színpadon és a montázs-szerkezetű előadást olykor azok a katonaként a kifutóra masírozó modellek bontják meg, akik a MOME végzős hallgatóinak kreációit mutatják be, és azt, hogyan burkoljuk be, zárjuk el a testünket a 21. században.

Az aUTONÓM zÓNA című előadás egy radikális és költői produkció, amelyben a szereplők teste köré egyre nagyobb burokként épülnek a ruhák, majd ketrecbe zárják őket.

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Időpont: 2014. november 21., 22.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »