Labirintusjárás egy coach vezetésével (interjú)

szept 1 • LifeStyle • Impress Magazin

A labirintus több ezer éves beavató eszköz, melynek mélyén egy alapvető megfordulás, egy alapvető személyiségváltozás játszódik le.

A labirintus, bárhol is álljon, a tudatos és a tudattalan kapcsolódását teszi lehetővé számunkra. „Most a vízöntőkor küszöbén, amikor megújulás a változás teljesen új dimenziók mentén zajlik, újra fontos szerepet kapnak a labirintusok, mint a belső folyamataink tudatosításának egyszerű, de nagyon hatékony eszközei”, mondja Szalay Csaba labirintuscoach.

Ősi szimbólum

A labirintus ősi szimbólum, ie. 3000 éves sziklarajzokon is megtalálhatóak a Földközi tenger partvidékének sok szögletében és végig kísérik az európai kultúra több időszakát.

csere 111belsőszerk

Az egész világon, a Nazca fennsíkon, a hopi-indiánoknál, az óceániai szigetvilágban is megtaláljuk a labirintus egy-egy speciális formáját. Megjelenik a sumér mitológiában, a Grál legendában, és a legismertebb Ariadné fonala révén a krétai labirintus története.

Egyiptomban templomnak nevezték, a rómaiak védőtalizmánnak használták, az északi népek termékenység- és női beavató rítusokhoz építették, az 1200-as évek katedrálisaiban zarándokútként térden állva járták, majd a’70 években újra felfedezték, mint önismereti eszközt. Mindezek arra utalnak, hogy erős spirituális szerepe volt majdnem minden korban.

Lépj be az erőtérbe

„A labirintus egy szent tér, középpontja érezhető energetikai erőtérrel rendelkezik, „húz” a függőleges energiaáramlás”.  A labirintus rendezett terének bejárása során a résztvevő lelke megtisztul, beavatódik. Legalább 5000 éve használja az emberiség szakrális eszközként, ha megrajzoljuk, megépítjük, megjelenik benne az évezredek során beletett energia.”

33szerk

Építhetjük kőből, fából, növényekből, virágokból, kavicsokból, vízből, gyümölcsökből, ami éppen rendelkezésre áll. Az ereje mindig gyógyító, szépsége, harmóniája tisztító.

Állandó labirintus Únyban

A labirintusjárás csoportos, egyéni, vezetett járásokra egyaránt alkalmas. Csendes meditációra, mély transzra, táncos rituáléra, gyógyító eljárásra, szervezetfejlesztésre, terápiás felhasználásra, spirituális fejlődésre, hiszen a labirintusjárás összekapcsolja az ember tudatosságát saját legbelsőbb lényével. Erőterében felismerjük árnyékunk üzeneteit, és ez erőt ad a belső átalakulási folyamatok végig viteléhez.

Únyszerkkép

„Még ma is meglepődök, hogy a terébe lépőkben mennyire beindulnak a felismerések, mennyire képesek pillanatok alatt kapcsolódni a témájuk mélységeihez, és hogy miket élnek át a középpontban. Volt, aki napokig nagyon tanulságos áloméletről számolt be; volt, akinek beindult a párkapcsolata; más végre meglépte, amit addig nem bírt, mert elegendő belső erővel tért vissza.”

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »